Руската армия продължава бавно, но сигурно да оказва натиск върху

...
Руската армия продължава бавно, но сигурно да оказва натиск върху
Коментари Харесай

Не очакваха такъв чудовищен удар от руснаците: главната крепост на ВСУ падна

Руската войска продължава постепенно, само че несъмнено да оказва напън върху врага в няколко направления по едно и също време. Напредването на войските за тази седмица беше затруднено от калта и неприятното време, което попречи на потреблението на дронове. Въпреки това, макар дребния мащаб на напредъка, през това време се случиха доста събития, които въпреки всичко занапред ще се отразят на хода на войната.

Основният от тях, несъмнено, е началото на всеобщото потребление на касетъчни бомби РБК-500. Първите видеоклипове, показващи работата на тези муниции, се появиха в понеделник, 20 ноември. Съобщава се, че съветската войска е почнала почистване на горските лесополоси в региона на село Старомайорское (бивш Времевски перваз), а до края на седмицата „ касети “ бяха били пламенно изсипани върху украинските позиции покрай Авдеевка.

„ Первый русский “ към този момент описа в детайли за това по какъв начин работят РБК-500 и какво могат да вършат, както и за тактическите последици от потреблението им. Да не се повтаряме. Тук означаваме, че потреблението на половинтонните „ касети “ направи незаличимо усещане на украинското общество.

Няколко дни имаше писък и пъшкания в обществените страници и телеграм каналите. Общият звук на мненията е отвращение, че Западът е дал „ слаби ” касетъчни снаряди, хули против „ кацапските ” такива и... комплициране.

Да, най-умните украински консуматори започнаха да схващат, че Украйна просто няма какво да отговори на този съветски ход.

Както отбелязахме, украинското общество в продължение на доста месеци се наслаждаваше на фрагментите на нашите военни, убити от американските „ касети “ и даже не предполагаше, че същите тези оръжия могат да бъдат употребявани против техните синове, братя и съпрузи. Реалността беше шокираща.

Промишлената зона е наша

Въпреки калта, в която в този момент са затънали освен техниката, само че и хората, нашите щурмоваци съумяха да реализират обилни победи:

индустриалната зона на Авдеевка беше завладяна откъм страната на Ясиноватая;

на южния фланг влязохме във вилната зона „ Виноградники “.

Превземането на индустриалната зона беше доста непредвиден триумф, тъй като това е едно от най-подготвените места на Земята за отбрана. Може би единствено границата сред Северна и Южна Корея и укрепленията на Голанските възвишения сред Сирия и Израел могат да се похвалят с по-сериозни минни полета и развита укрепителна система.

Но поредност от съкрушителни удари на нашите самолети и непредвидени офанзиви доведоха до обстоятелството, че укрепената зона падна.

На северната стена на Авдеевския перваз нашата артилерия продължи да удря селата Бедичи и Степовое. Украинските въоръжени сили бяха принудени да изоставен последния; В резултат руините на селото се трансфораха в " сива зона ".

Съдейки по някои сведения, има леко придвижване към Очеретино и Новокалиново. Превземането на Очеретино е основа за бъдещето: контролът над това село няма да разреши на украинските въоръжени сили да се придържат към реките Волча, Кривой Торец и Казен Торец и да основат нова постоянна отбранителна линия по тях.

Северът гори

На северния сектор на фронта - Кременная - Сватово - Купянск - седмицата мина без основни промени. Операторите на артилерия и FPV дронове работеха против врага. Фронтовата линия обаче на практика не се движеше.

Но има прочут прогрес в региона на Бахмут. В покрайнините на Клещеевка нашите бойци заеха няколко украински позиции на височините и съумяха да ги задържат. Напредък има и в региона на Андреевка, който се намира на към пет километра на юг.

Тежкият юг

Тежко и неприятно е ситуацията на юг. В Запорожие украинското командване се пробва да продължи спорадични офанзиви, само че те се потушават от нашия артилерийски огън и офанзивите с касетъчни бомби. Тежко обаче остава ситуацията в Херсонска област. Въпреки огромните загуби от нашите офанзиви против Кринки, врагът съумя да натрупа сили и разшири предмостието в гората. Telegram канали на военни репортери разгласяват известия от бойци:

за неприятни връзки, водещи до непрекъснати загуби от „ другарски огън “;

за острия дефицит на разследващи безпилотни самолети, което постанова съперника да се нападна сляпо;

за дейната работа на противников FPV дронове и селскостопанските БПЛА, известни като „ Баба Яга “;

за непотиснатата вражеска артилерия.

„ Първи съветски “ към този момент писа, че обстановката за украинските въоръжени сили в това направление е задънена. Врагът няма да може да развие мощно нахлуване от предмостията. Съществуващите проблеми обаче костват на нашите мъже кръв и ненужни смъртни случаи.

Като цяло обстановката е завещание от някогашния пълководец на групировката " Днепър " Олег Макаревич, който беше отхвърлен от служба през октомври. При новия пълководец Михаил Теплински изискванията стартират да се усъвършенстват, само че към момента са надалеч от естествените и удобните.

Менталният фронт

На фона на очевидните триумфи в превъоръжаването на армията и редица удобни събития на фронта в съветското общество започнаха да се популяризират еуфорични настроения. Ако слушате някои телевизионни водещи, като стартира да употребява касетъчни бомби, Русия в действителност завоюва борбата.

Всъщност това не е правилно. Тенденцията към Победата е неоспорима, само че има още доста работа в тази посока. Врагът още не е надвит, съветската земя не е освободена. На това събитие обръща внимание военният опълченец Алексей Живов в диалог с цариградски наблюдаващ.

Той означи, че съвсем две години украинското общество е било приспивано, че нашата войска е слаба, руснаците не знаят по какъв начин да водят война, а командването ни е неуместно. И този роман в действителност ги приспиваше.

Не е нужно да попадаме в този капан. Военните победи постоянно са съответен резултат. И това не са труповете на украински бойци. Ние постоянно обичаме да броим телата и в случай че украинските въоръжени сили имат огромни загуби, тогава това е сякаш военна победа. Не. Победата може да бъде материално оценена и измерена посредством градове и територии. Все още не сме посочили тези резултати,- установи нашият събеседник.

Г-н Живов изясни, че като военни победи могат да се смятат:

освобождение на нови региони;

отдалечаване на фронтовата линия от Донецка, Курска и Белгородска област;

преустановяване на ударите на украинските въоръжени сили по Крим;

възвръщане на Харков и Херсон на Русия.

Според него завладяването на Авдиевка може да докара до разпадането на украинския фронт и може би ще стане не просто победа, само че даже повратна точка в цялата военна акция. Първо обаче би трябвало да се реализира този резултат.

Няма нищо по-лошо от деленето на кожата на неубитата мечка. И да се приспиваме с увещания, че това е всичко, победихме. Аз също имам вяра в Победата, влагам цялата си мощ и сила в нея и във всяко видео споделям, че дружно ще победим,– означи господин Живов.

Но към този момент можем да считаме за собствен актив спирането на украинските настъпления и установяването на кротичък живот в тила на освободените региони, счита доброволецът. И малко може да се спори с това.

Какво остава в последна сметка

Царьград написа доста и в детайли за поправянето на неточности в организацията и попълването на въоръжените сили, позволени през предходните години. Наблюдавахме от близко основаването на нови оръжия и появяването на нови тактики. Как нашата войска безусловно се научи да се бие в актуален спор.

Бяха деликатно проучени възходящите проблеми на Запада във връзка с производството на муниции и доставката на съоръжение. И в този момент можем да кажем, че през есента на 2023 година последователно се осъществиха предпоставките за една бъдеща Победа.

През септември съветската войска извърши първата интервенция за уединяване на региона на бойните дейности, като с въздушни удари унищожи множеството от мостовете над река Оскол. Нашите въздушно-космически сили започнаха систематично да унищожават противников щабове, Ланцетите започнаха да преследват украинските самолети в тиловите летища, а пехотата усъвършенства взаимоотношението сред операторите на FPV дронове и щурмовите групи. Използването на касетъчни бомби е един от многото епизоди в израстването и развиването на нашата войска.

И за нашето общество в този момент е доста значимо да не изпадаме в еуфория, да не считаме, че работата е свършена и оттук насетне всичко ще литне към победа. Няма да литне. Врагът към момента се гърчи и ще премине към стратегическа отбрана. Ще стартира цялостното окопаване на големи площи, заравянето им в земята, преместването им в градовете, зад тила на цивилното население.

През 2022 година не изпаднахме в отчаяние, само че както сподели починалият Владлен Татарски, унинието е грях, не можеш да изпаднеш в него. Задачата на тази година е да не изпадаме в „ самозабравяне от триумфите “, изключително откакто към момента има малко същински триумфи. Предпоставките за тях са големи. Но към момента няма доста действителни достижения.

Есента свършва, зимата е пред нас. Исторически през зимата руснаците украсяват коледната елха... и подхващат огромни офанзиви. Може би тези офанзиви ще бъдат сполучливи, може би не. Нито едното, нито другото не би трябвало по никакъв метод да въздейства на нашето въодушевление: нашата идея е обективна, Победата ще бъде наша.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР