Руската армия отстъпва и в хода на сегашната контраофанзива на

...
Руската армия отстъпва и в хода на сегашната контраофанзива на
Коментари Харесай

Русия отстъпва в Украйна, Шойгу лъже Путин и извършва геноцид: новият запис на Пригожин

Руската войска отстъпва и в хода на сегашната контраатака на Украйна и то в южните Херсонска и Запорожка област, изявленията за загубите на Киев са " нелепости ", Украйна и НАТО нямало да атакуват Русия и аргументите да стартира войната на 24 февруари 2022 година били напълно разнообразни. Нещо повече поради Русия в Донбас умират хора, които от генетична позиция са руснаци.

Това са единствено дребна част от изказванията, които създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин в нов, трийсетминутен запис, този път видеоклип, показан като първа част от " изявление " (в реалност Пригожин приказва през цялото време).

С него той слага под въпрос задачите на войната и решения, взети на най-високо равнище или директно свързани с политическия връх (включително с съветския президент Владимир Путин), въпреки да.

Записът от 30 минути е ориентиран в доста огромна степен против управлението на Министерството на защитата и в частност (както обикновено) против отрасловия министър Сергей Шойгу. Обвинява го за положението на армията, за провалената блокада на Киев, за неспособността за дейно напредване на армията. " В първите дни на армията Шойгу погуби хиляди бойци... най-боеспособната част на армията. А боеспособна беше доста дребна част от армията, защото в армията дълги години се възпитават блюдолизци а дейните хора си отиваха от армията. " Историята ще съди Шойгу за това, че " унищожи още тогава (в средата на март - бел. ред.) живота на десетки хиляди ".

Заради Шойгу " съветската войска отстъпва по запорожкото и херсонското направление. Въоръжените сили на Украйна изтикват съветската войска, кървим, никой не дава запаси, няма ръководство. " В Бахмут " съперникът все по-дълбоко... се внедрява в защитата ни. Противникът не губи бойците си, пести техниката си, не пести муниции. "

 С апел за готовност и смъртно наказване Пригожин изненадващо обиколи Русия С апел за готовност и смъртно наказване Пригожин изненадващо обиколи Русия

В съветското министерство на защитата още се надяват, че могат да завоюват тази война, само че управлението продължава да лъже президента и се получават две осведомителни картини: на терен и при президента. " Затова по през целия ден слушаме за 60 унищожени " Леопард " -а, за 3000 унищожени бойци на съперника. Никой не е унищожил 60 " Леопард " -а, това са цялостни нелепости ", споделя, като се базира на съществуващите видеозаписи.

" Дневник " обобщава главните акценти в думите на Пригожин - второ сходно изказване тази седмица.

Украйна и НАТО нямаше да атакуват

" Защитавахме Донбас " след " преврата в Украйна " през 2014 година, само че по-късно на намесата е " сложена точка " ; за тези осем години до нашествието няма коренна смяна: " Всичките тези дълги осем години " имаше обстрел сред украинските и проруските сили там, като от време на време интензивността намаляваше.

" Нищо изключително " не се случи на 24 февруари: " Сега МО пробва да измами обществеността, пробва да измами президента, с историята, че от страна на Украйна имало безумна експанзия и те желали да ни атакуван дружно с блока НАТО. "

Месеци наред, преди да подреди нахлуването в Украйна, съветският президент Владимир Путин настояваше, че има опасност от Киев и НАТО поставяше условия, свързани да вземем за пример с, което директно би засегнало и България.

Спецоперацията обаче стартира по " напълно други " аргументи. " Красивата история за демилитаризирането и денацифицирането на Украйна " щеше да е допустима, в случай че режимът бе заменен за три дни. А в действителност още с идването на власт трябвало да се подписа договореност с него, продължава създателят на " Вагнер ".

Защо е нужна войната

" Защо бе нужна войната? Войната бе нужна, с цел да може тайфа изчадия да попразнуват и да се самопромотират, с цел да стане Шойгу маршал ", изяснява Пригожин. Шойгу съгласно него желал място в историята като популярен тувински военноначалник и маршал във в действителност спокойно време. " Не с цел да върнем в лоното си съветски жители, нито с цел да демилитаризираме и денацифицираме Украйна, а поради една звезда с спомагателни нашивки... За да може един психичноболен човек, когато легне в гроба, да има звезда на възглавницата. "

Има и още една причина: " Войната бе нужна на олигарсите... На този клан, който през днешния ден в действителност ръководи Русия. Това е олигархичен клан, получава всичко допустимо. Ако този клан му се затварят бизнеси в чужбина, страната ще вземе вътрешни бизнеси и ще му ги даде. Закриват се банки, с цел да може кланът да не загуби размера на парите си. " Те мислят единствено за себе си.

 Шойгу по дяволите, дайте военно състояние: Шойгу по дяволите, дайте военно състояние: " рисковото " изявление на Пригожин

Следва задачата да се назначи кръстника на едно от децата на Путин, Виктор Медведчук, за президента на Украйна. Медведчук седял в Киев и чакал всички да заловен оръжия против Зеленски, а той да стане държавен глава. Според Пригожин обаче времето да се санкционират американците за " преврата " от 2014 година било " изпуснато ".

Всъщност, дружно с Медведчук, бяха разменени още руснаци, в това число военнопленници. Версията на Киев в същото време бе, че Медведчук е даден против 200 украинци, а за петима украински офицери са получени 55 съветски военнопленници.

 Украйна замени Медведчук и 55 руснаци за над 200 свои пленници и командири на Украйна замени Медведчук и 55 руснаци за над 200 свои пленници и командири на " Азов "

" Убиваме руснаци ", " войната стана рекет "

Ако Русия желала да денацифицира Украйна, ключът бил в крайнодесния батальон " Азов ", а тя вместо това го разменила; въпросът е за какво го направила за бойци, а таман за Медведчук, единственото положително у който са " да кажем, другарските връзки в управлението на страната ".

Нашата свещена война с тези, които наскърбяват съветския народ, с тези, които се пробват да го унижават, се трансформира просто в рекет, или по-скоро в гризачество, издигнато до равнището на закон, на национална идеология.Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер "

Донбас е " прелестно място " за разхищаване на средства - както в президентската администрация, по този начин и във Федералната работа за сигурност (ФСБ), продължава създателят на " Вагнер ".

Дава образец и с заличавания цех за шампанско в Бахмут, за чието възобновяване се приказва сега. Но " на кого ще принадлежи, на кого ще носи доходи? Със сигурност не на народа на Донбас ", а по-скоро на собственик, който ще се облагодетелства.

Както се схваща от друга част на " изявлението ", локалното население, което Русия сякаш пази, не печели нищо от това.

Защото цяла Източна Украйна е обитаема с хора, които генетично са руснаци. А какво се случва през днешния ден - убиваме хора, които са генетично руснаци.Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер "

Безпощаден към Шойгу

" Бездарно планувана " интервенция - по този начин Пригожин назовава войната. " Шайка идиоти реши, че са толкоз хитри, че никой няма да разбере с какво се занимават ", като правят огромни учения, сподели още Пригожин, явно имайки поради Министерството на защитата.

Армията, откогато Шойгу заема поста, не се занимава с " нищо ", споделя Пригожин. " Затова в Русия армията бе в толкоз тежко положение, че не може да приключи никакви бойни дейности ", сподели Пригожин; осъди и резултатите в Сирия, посочили неналичието на опит и подготовка на армията. Повечето оповестени за герои на Русия генерали станали такива просто тъй като " влетели от Москва " в регион на спор в Сирия и се прибирали. " Дискредитираха, унищожиха " званието, освен това се подзмазваха на Министерството на защитата (тук е употребен недодялан израз). Освен това фрагментите в армията дълги години биват възпитавани като " блюдолизци ".

" Войникът при Шойгу спря да съществува като някой, който може да каже каквото и да било, чието мнение ще чуят " ; също така, към неналичието на подготовка се прибавят и фактори като неналичието на въоръжение и неприятното ръководство, обясняващи обстановката на 24 февруари. Много зависело от хора, които в никакъв случай не са държали оръжие, до момента в който способните да вземат оперативни решения били държани в осведомително затъмнение.

Малко преди обявата на тази публикация в същия канал в " Телеграм " се появява, съгласно която съветско издание го е попитало дали се е обърнал към Следствения комитет с искане да бъдат разследвани Шойгу и Герасимов. " Да, това а същите заявки против Герасимов и Шойгу, съгласно които те би трябвало да понесат отговорност за геноцид над съветския народ, убийството на десетки хиляди съветски жители и предаването на съветските територии на врага.

" При това предаването е съзнателно, тъкмо както убийството на съветски жители и геноцида. При Шойгу геноцидът е по народен симптом ", приключва Пригожин. Тук може да се има поради и етническият генезис на Шойгу - тувинците, които живеят в едноименната съветска република, са тюркска група. Затова и министърът на защитата е наименуван " тувински военачалник ".

Лошото ръководство

" Когато стартира позорът на спецоперацията... питах мнозина офицери и генерали за какво стана по този начин ", споделя още Пригожин. Отговаряли му с яд към " военнополитическото управление " на Русия. Предлагал разновидности на вземащите решения, само че това управление не желало да излезе от зоната си на комфорт; по-нататък категорично показва. " Всички разчитаха на знамение " като тактическото нуклеарно оръжие, с цел да извърнат нещата в своя изгода, сподели той. Решенията за напредване на сили са " глупави " и при всяко вслушване в тях починали доста бойци.

Липсата на ръководство погуби 80% от бойците, починали в тази война.Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер "

" Всички руснаци би трябвало да схванат: муниции има, складирани са. Не ги дават единствено до две аргументи. Хора с ниска степен на професионализъм считат, че те би трябвало да са в Подмосковието, за всеки случай. " За " Вагнер " казусът е друг от този с армията: " пробваха да ни унищожат в " Бахмут " и не се получи ", в това число при изтеглянето от Бахмут.

 Шойгу по дяволите, дайте военно състояние: Шойгу по дяволите, дайте военно състояние: " рисковото " изявление на Пригожин

Когато почнала " спецоперацията ", той незабавно почнал да приготвя незабавно прекачване на сили от Африка, тъй като идвало " чудовищно, позорно проваляне на нашите бойци ". " Африкански водачи започнаха всеобщо да се свързват с мен и да задават един въпрос: по какъв начин Русия съумя да се докара до подобен колосален срам? Втората по мощ войска в света, която възпявахме, разбра се, че не е по този начин. "

На 19 март попитал за какво не се загатва броят на убитите и ранените, само че му споделили, че никого не го интересува, тъй като те ще се броят след войната. " Никого не интересуваше с какви старания ще се реализира успеха, а когато бяхме там, за победа към този момент не можеше да се приказва. " Ако нямаше безпорядък, щяха да загинат не 10 души, а един. Количеството безследно изчезнали " до ден сегашен " се скрива.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР