Руската армия обяви днес, че е завършила отстъплението си от

...
Руската армия обяви днес, че е завършила отстъплението си от
Коментари Харесай

Провал за Путин? Голяма новина от Кремъл

Руската войска разгласи през днешния ден, че е приключила отстъплението си от украинската Херсонска област , заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на информация от интернационалните организации.

„ В 5 ч. московско време (2 ч. по Гринуич) завърши предислоцирането на части от съветски бойци на левия бряг на река Днепър “, заяви съветското министерство на защитата. Оттам прецизираха, че не са претърпели никакви загуби и не е била изоставена нито една единица военна техника.
-->
Херсон е един от най-големите градове в Южна Украйна, който попадна под съветски надзор още в първите седмици на войната. Миналия месец Херсонска област беше една от четирите области, анексирани от Москва след референдумите.

Кремъл акцентира, че отстъплението по никакъв метод не е неуспех за съветския президент Владимир Путин . Говорителят на президента Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че Москва продължава да счита Херсонска област за част от Русия .

Малко преди съветското изказване канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски дефинира обстановката в Херсонска област като " сложна " и заяви, че Русия е обстрелвала някои от селата и градовете, които украинските сили си върнаха през последните седмици по време на контраофанзивата си в Херсонска област.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР