Руска хакерска група твърди, че в събота е хакнала сайтове

...
Руска хакерска група твърди, че в събота е хакнала сайтове
Коментари Харесай

Руски хакери атакуваха правителствени сайтове в България

Руска хакерска група твърди, че в събота е хакнала уеб сайтове на българското държавно управление. В серия от известия в Telegram хакерите от " KILLNET " споделят, че домейните на няколко български институции са били компроментирани.

В публикувания от тях лист попадат уеб страниците на Министерски съвет, Президенството, Министерствата на вътрешните работи, на финансите, на защитата, на електронното ръководство, на правораздаването и на опазването на здравето, както и уеб страниците на Конституционния съд и Държавна организация " Разузнаване ".

Малко по-късно офанзивата беше доказана от президентството. От там споделиха, че тя е обвързвана със закъснение или краткотрайно ограничаване на достъпа до уеб страницата и са подхванати ограничения за понижаване на въздействието ѝ.

В нито един миг не е имало посягане върху наличието на уеб страницата, а единствено затрудняване на достъпа до него, споделят още от президентството.

За офанзивата заяви и Българска национална телевизия, като показва, че тя е била овладявна бързо. Според техни източници най-вероятно тя е била от вида DDoS - стандарта офанзива за отвод от услугa, която я визира единствено за доста къс интервал.

Към момента всички институционални уеб сайтове работят обикновено и няма публична информация от управляващите дали те в действителност са били компроментирани.

Хакерите от " KILLNET " споделят, че са направили офанзиви и против уеб страниците на българските летища, медии и телекомуникатори. Нито един от изброените от тях домейни обаче не е свален към този миг.

Те пишат, че дейностите им са осъществени поради " измяната на България към Русия " и " доставките на оръжие за Украйна " - въпреки страната да не изпраща такова непосредствено.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР