Руска частна военна компания Вагнер е върнала най-малко 100 украински

...
Руска частна военна компания Вагнер е върнала най-малко 100 украински
Коментари Харесай

Руската група Вагнер освободи над 100 украински военнопленници за Великден

Руска частна военна компания " Вагнер " е върнала минимум 100 украински военнопленници на украинските сили по случай православния Великден, демонстрира видеоклип, публикуван през днешния ден от създателя на компанията Евгений Пригожин.

 

" Подгответе всички, нахранете ги и им дайте вода, прегледайте ранените ", споделя Пригожин в клипа, оповестен в " Телеграм " от пресслужбата му. После на фрагментите се вижда група украински пленници, на които се споделя, че ще бъдат върнати на украинските сили, с цел да отбележат православния Великден, показва Ройтерс.

 

" Надявам се, че няма да попаднете още веднъж в ръцете ни ", обръща се към тях въоръжен боец от " Вагнер ", преди да им бъде подредено да се качат в камион, като някои от тях товарят пакети с бутилки вода.

 

Над 100 мъже, някои от които куцат, а други са в носилки, носени от техни приятели, бяха показани да вървят в редица по кален път, до момента в който мъж, качен върху танк, държи бяло знаме.

 

Началникът на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак - заяви, че 130 украински военнопленници са освободени и са се върнали вкъщи при " огромна великденска замяна ". Не е ясно какъв брой руснаци са били освободени при нея.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР