Руска бомбардировка стана причина за жертви и рани хора в

...
Руска бомбардировка стана причина за жертви и рани хора в
Коментари Харесай

Има убити при руската атака по театъра в Чернигов

Руска бомбардировка " стана причина за жертви " и " рани " хора в центъра на северния украински град Чернигов, засегна университет и спектакъл, заяви през днешния ден президентът на Украйна Володимир Зеленски в „ Телеграм “, съобщи Франс прес.

„ Руска ракета удари тъкмо в центъра на града, в нашия Чернигов “, написа Зеленски. " Площад, политехнически университет, спектакъл. Една елементарна събота, която Русия трансформира в ден на болежка и загуба. Има починали, има ранени ", уточни президентът.

Той разгласява и видео с парчета към огромна жилищна постройка в руски жанр, с паркирани в близост и отчасти унищожени коли, с разрушени покриви и счупени прозорци.

" Врагът обстрелва центъра на Чернигов. Вероятно, с балистична ракета ", написа по-рано в „ Телеграм “ губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус. 

Руските сили нахлуха в Чернигов, който е на 150 километра от Киев, покрай беларуската граница, малко след началото на военните дейности на 24 февруари 2022 година от няколко изходни точки, в това число от Беларус. Тогава те бяха отблъснати от украинската войска, напомня Агенция Франс Прес.

След изтеглянето на Русия от Северна Украйна в този район нямаше широкомащабни офанзиви, като най-ожесточените боеве бяха съсредоточени в източната и южната част на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР