Русия заяви, че ще отговори, ако Великобритания изпрати военни самолети

...
Русия заяви, че ще отговори, ако Великобритания изпрати военни самолети
Коментари Харесай

Русия плаши Великобритания с „кървава жътва“, ако даде самолети на Украйна

Русия съобщи, че ще отговори, в случай че Англия изпрати военни самолети в Украйна , като предизвести за ескалация на спора.

" Русия ще откри отговор на всички недружелюбни стъпки, подхванати от английската страна ", се споделя в изказване на посолството на Москва в Лондон, публикувано от съветските осведомителни организации.

Руското посолство съобщи, че Лондон ще понесе отговорността за " кървавата беритба " от идващия кръг на ескалация, както и за произлизащите от това военни и политически последствия за европейския континент и целия свят ".

Днес украинският президент Володимир Зеленски посети Лондон, където прикани съдружниците да изпратят бойни самолети в разкъсваната му от война страна. Британският министър-председател Риши Сунак съобщи, че " нищо не е изключено от масата " във връзка с военната помощ за Украйна. Изтребителите за Украйна са " част от диалога ", съобщи Сунак на взаимна конференция със Зеленски.

След диалозите в Лондон и знаменателната тирада на Зеленски пред Народното събрание на Обединеното кралство двамата водачи инспектираха украински бойци, които се образоват в Югозападна Англия да ръководят английски танкове „ Challenger 2 “.

Благодарейки на Сунак за помощта на Обединеното кралство, Зеленски моли и за ракети с отдалечен обхват преди срещата на върха на Европейски Съюз. Той съобщи, че в случай че Украйна не получи изтребители или повече ракети и муниции, " ще настъпи застой ".

" Тези хора (руснаците) ще дойдат и ще живеят на наша територия, а това ще сътвори огромни опасности за целия свят ", сподели Зеленски посредством преводач.

Сунак предложи да бъдат подготвени украински водачи на изтребители и морски пехотинци , в допълнение към съществуващата стратегия на Англия, която е подготвила 10 000 бойци за борба. Той обаче уточни, че програмата за образование на водачи може да отнеме три години, и означи, че Англия ще се нуждае от позволение от съдружниците си, с цел да предложи самолети за взаимно произвеждане като " Тайфун ". 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР