Русия заяви, че е нанесла удар по военен учебен полигон

...
Русия заяви, че е нанесла удар по военен учебен полигон
Коментари Харесай

Русия: Нанесохме удари по военен учебен полигон в Яворов, убитите са до 180


Русия съобщи, че е нанесла удар по боен образователен полигон в украинския град Яворов, като добави, че при удара са били убити до 180 задгранични наемници и са били унищожени огромен брой оръжия, доставени от други страни, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2427
Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи на конференция, че Москва ще продължи да нанася удари по лицата, които той дефинира като задгранични наемници.

По-рано ръководителят на Лвовската регионална администрация Максим Козицки съобщи, че при удара в Яворов са били убити 35 души и ранени 134.

Конашенков съобщи, че Русия е употребила прецизни оръжия с огромен обхват за нападението против Яворов и обособен обект в село Старичи. Според него и двете бази са били употребявани за образование на задгранични наемници и депозиране на оръжия.

Нападението беше осъществено ден, откакто съветският заместител външен министър Сергей Рябков съобщи, че Москва счита за законни цели конвоите, доставящи западни оръжия на Украйна.

В базата Яворов не е имало американски военни, съобщи представителят на Пентагона Джон Кърби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР