Русия засекретява имената на загиналите при украинската атака срещу Макеевка

...
Русия засекретява имената на загиналите при украинската атака срещу Макеевка
Коментари Харесай

Русия засекретява имената на загиналите в Макеевка, страхува се Украйна да не използва роднините им за пропаганда - Свят

Русия засекретява имената на починалите при украинската офанзива против Макеевка мобилизирани от съображения, че околните на починалите може да бъдат употребявани от службите на Украйна в пропагандна война, заяви " Инсайдър ".

Военният комисар на Самарска област в Русия Алексей Вдовин, представен от локални медии изясни аргументите, поради които е била наложена възбрана за публикуването на описите на на починалите и ранените на 1 януари 2023 година в Макеевка в окупираната Донецка област на Украйна.

Формално Вдовин се базира в частност и на закона за отбрана на персоналните данни. Не това, обаче е главният мотив. Според комисаря със засекретяването на имената се цели е " отбраната на родственици на военнослужещи, които могат да станат обект на провокации, осведомителни офанзиви и други похищения от непознати разследващи служби ".

" Цялата налична информация във военните комисариати се оповестява персонално на членовете на фамилията на военнослужещия: или при персонален контакт, или посредством съобщение от чиновници на военния комисариат ", сподели Алексей Вдовин пред съветски кореспонденти.

На 1 януари в нула и една минута московско време украинската артилерия нападна мястото за краткотрайно разполагане на военнослужещи в Макеевка. При атакта, осъществена със системи за реактивен залпов огън HIMARS починаха сред 89 (колкото са публично оповестените от Москва) и няколкостотин мобилизирани. Към момента на офанзивата против постройката на учебното заведение, в което са били настанени запасняците и, където е имало и складирани муниции, е имало към 600 души. От постройките на образователното заведение не е останал камък върху камък, само че Русия твърди, че жертвите са единствено 89.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР