Русия започна в северния Атлантически океан най-големите маневри с подводници

...
Русия започна в северния Атлантически океан най-големите маневри с подводници
Коментари Харесай

Норвегия съобщи за най-голямата операция с руски подводници от края на Студената война

Русия стартира в северния Атлантически океан най-големите маневри с подводници от края на Студената война, съобщи " Франс прес ". Операцията се следи деликатно от НАТО, заяви генералният щаб на норвежките въоръжени сили.

От предходната седмица дузина подводници, основани на полуостров Кола, измежду които и осем нуклеарни, са се присъединили в тези маневри, които би трябвало да продължат към два месеца. " Сега има доста огромна интензивност в Северния Атлантик и Норвегия, както и другите страни от НАТО правят задачи за наблюдаване по въздуха и на повърхността на водата ", сподели за Франс прес представителят на генералния щаб на норвежките въоръжени сили Бриняр Стордал.

Руски подводни плавателни съдове са били локализирани също в Норвежко море и в Баренцово море. Според източниците съветските подводници се пробват да стигнат допустимо най-далеч в Атлантическия океан, без да бъдат видяни и " да покажат, че руснаците са способни да пазят базите си и да са опасност за източната част на Съединени американски щати ".

Руските управляващи не са съобщавали нищо за тези интервенции на подводниците. Северният флот в събота заяви единствено, представен от съветските организации, че две нуклеарни подводници - " Нижний Новгород " и " Псков " - са почнали " дълбоководно втурване, с цел да изпитат съоръжение и някои оръжия " в неутралните води на Норвежко море. Става дума за подводници от вида " Кондор ", чието съоръжение разрешава по-специално да се изстрелват крилати ракети и такива, които са предопределени да разпознават и унищожават вражески въздухоплавателни групи. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР