Русия започна учения с междуконтинентални балистични ракетиЯрс и няколко хиляди

...
Русия започна учения с междуконтинентални балистични ракетиЯрс и няколко хиляди
Коментари Харесай

Русия започна учения с междуконтинентални балистични ракети Ярс

Русия стартира учения с междуконтинентални балистични ракети " Ярс " и няколко хиляди бойци, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на нейното министерство на защитата.

Този ход евентуално ще се преглежда като следващ опит на Москва да показва нуклеарната си мощ.

Руският президент Владимир Путин има за цел да трансформира ракетната система " Ярс ", която размени ракетата " Топол ", в част от " непобедимите оръжия " на Русия и в основа на наземния съставен елемент на нуклеарния боеприпас на страната.

" Общо над 3000 военнослужещи и към 300 единици съоръжение вземат участие в ученията ", показват от Министерството на защитата в " Телеграм ".

Ученията включват сложна контролна инспекция на стратегическите ракетни сили на Омското ракетно формирование и командно-щабно обучение с Новосибирското ракетно формирование, оборудвано със системи " Ярс ".

По време на ученията мобилните системи " Ярс " ще проведат маневри в три съветски области.

Посочва се и че стратегическите ракетчици ще изпълнят комплекс от ограничения за дегизировка и противопоставяне на актуалните средства за въздушно разузнаване във взаимоотношение с военни елементи от Централния боен окръг и Въздушно-космическите сили.

До момента има малко доказани тактически и механически характерности на мобилните междуконтинентални балистични ракети " Ярс ", за които се твърди, че имат действен обхват от 12 000 км.

Според военни блогъри ракетните системи са в положение да носят голям брой нуклеарни бойни глави с без значение ориентиране и могат да бъдат инсталирани на камиони или ситуирани в силози.

От началото на нахлуването в Украйна през февруари предходната година Русия организира голям брой военни учения независимо или дружно с други страни, като Китай или Южна Африка. Освен това Москва усили военното образование с Беларус, като организира поредност от всеобхватни учения през последната година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР