Русия започна подготовка по изпращане на човек на Луната, обяви

...
Русия започна подготовка по изпращане на човек на Луната, обяви
Коментари Харесай

„Роскосмос“ обяви търг за технологии по подготовка на пилотирана мисия до Луната

Русия стартира подготовка по изпращане на човек на Луната, разгласи „ Роскосмос “ в публично изказване.

Компанията разгласи търг за изследване на проблематичните въпроси при организирането на пилотирани полети до Луната, с цел да бъдат създадени условия за галактическите технологии за образуване на такива задачи, се показва в материалите на държавната корпорация, оповестени на уеб страницата за държавни поръчки и представени от БГНЕС.

„ Целите на изследователската работа: създаване на оферти, рекомендации, условия за обещаващи технологии, детайли и системи от артикули за ракетни и галактически технологии, обезпечаване на надеждно осъществяване на пилотирани полети до Луната, работа на космонавтите в окололунната орбита и на повърхността на Луната предвид на нуждата от решение на медико-биологични проблеми “, се споделя в документа.

Общата сума на контракта е 1,7 милиарда рубли.

За първи път в формалните документи на " Роскосмос " е посочено, че първите пилотирани полети до Луната ще бъдат осъществени от Русия на ракета " Ангара " благодарение на дребен пилотиран транспортен транспортен съд .

Документът на „ Роскосмос “ планува и създаване на условия за дребен лунен излитащ и кацащ уред , предопределен за кацане на астронавтите на лунната повърхнина. През август 2020 година ръководителят на компанията Дмитрий Рогозин заяви, че кацането би било невероятно без този комплекс, само че неговата разработка не беше включена в никоя стратегия по това време.

Договорът планува и създаването на нов тип скафандър за работа на Луната и основаването на негов пробен модел, а също и на средства за отбрана на здравето на астронавтите като нови комплекти за първа помощ, строителен лунен роувър (луноход-строител), " луномобил " (пилотиран нехерметичен луноход), обитаеми и енергийни модули на лунната база и транспортен съд за доставка на артикули до Луната.

Работата по контракта е разграничена на части. Първите резултати би трябвало да бъдат показани в края на 2022 година Като цяло програмата би трябвало да бъде приключена доникъде на ноември 2025 година

По-рано бе обявено, че първият съветски космонавт ще кацне на Луната през 2030 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР