Русия заплаши да унищожи интернет в Обединеното кралство. Бившият руски

...
Русия заплаши да унищожи интернет в Обединеното кралство. Бившият руски
Коментари Харесай

Русия заплаши да спре интернета на Великобритания, унищожавайки подводна инфраструктура

Русия заплаши да унищожи интернет в Обединеното кралство. Бившият съветски президент Дмитрий Медведев съобщи, че към този момент няма „ морални граници “, които да попречат на Москва да унищожи подводните кабели, осигуряващи интернет достъп на Обединеното кралство и неговите съдружници.

Ройтерс оповестява, че близкият на Путин е отправил опасността в формалния си канал в приложението Telegram.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия упреква западните страни, че са взривили газопровода „ Северен поток„, благосъстоятелност на Русия. Изказването последва предизвестието на министъра на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс, че Москва разполага с подводници, предопределени да повреждат подводни информационни и енергийни линии.

Според Ройтерс Медведев е декларирал: 

Ако изхождаме от потвърденото съучастничество на западните страни във взривяването на „ Северен поток “, тогава нямаме никакви ограничавания – даже морални – които да ни попречат да унищожим кабелните връзки на океанското дъно на нашите врагове. “

Подводните кабели, за които той приказва, са гръбнакът на световния интернет.

Дават опция на доста страни да поддържат връзка онлайн. 

Газопроводът „ Северен поток “ беше развален от детонации през септември предходната година, само че този, който стои зад тях, към момента не е изцяло разпознат.

Русия твърди, че силите на НАТО сами са атакували газопровода, до момента в който американски и европейски публични лица в началото смятаха, че Русия е взривила личния си газопровод.

В следствие стана ясно, че американското Централно разузнавателно управление на САЩ е знаело за скрит план от страна на Украйна за офанзива против тръбопровода.

Нещо, което украинският президент Володимир Зеленски отхвърли.

Експертите считат, че офанзива против подводни интернет кабели може да бъде пагубна за Обединеното кралство, като провокира спиране на електрозахранването, прекъсване на интернет и даже гражданско непокорство.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР