Русия загуби 40-ия Ка-52 Алигатор, който Кремъл нарича „най-добрия боен хеликоптер в света“

...
Русия загуби 40 от най-добрите си атакуващи хеликоптери.Кремъл таксува Камов
Коментари Харесай

Русия загуби 40 от най-добрите си атакуващи хеликоптери.

Кремъл таксува Камов Ка -52 Alligator като „най-добрия боен хеликоптер в света“.

Общо потвърдените загуби на хеликоптери на Русия вече са 101.

Независимата мониторингова група Oryx, която брои само бойни загуби, потвърдени чрез открит източници, казва, че Русия е загубила 40 хеликоптера Kamov Ka-52 Alligator.

Тези нарастващи загуби идват въпреки че Кремъл обяви Alligator за „най-добрия боен хеликоптер в света“, съобщава Kyiv Post.

Изданието също така съобщи, че Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна каза, силите на Киев са извадили 40-и хеликоптер Alligator близо до Robotyne в понеделник, 7 август.

Това води до общите потвърдени загуби на хеликоптери до 101 , Данните на Oryx показват, че 88 са били унищожени, 12 са били повредени и един е бил заловен.

Украйна твърди, че е унищожила над 300 руски хеликоптера.

Значителна заплаха за сухопътните сили на Украйна< /h2>

30-милиметровото оръдие на Alligator, противотанковите ракети, противоположно въртящите се ротори и „интелигентните“ системи за насочване значително разстроиха сухопътните сили на Украйна и помогнаха да възпрепятстват напредъка на лятната контраофанзива.

През юни , Райън Пикрел от Insider написа, че Ка-52 Алигаторите се „очертават като заплаха за сухопътните сили на Украйна, които трябва бързо да бъдат ангажирани с ракети за противовъздушна отбрана, преди да успеят да премахнат тежката й броня, като танкове и бойни машини на пехотата.“

Докато някои военни експерти казват, че американският хеликоптер Apache превъзхожда Ка-52, руското оръжие без съмнение е високо оценено.

В своя преглед на деветте най-добри щурмови хеликоптера Military -Today.com написа: „Ка-52 е един от най-бързите и маневрени щурмови хеликоптери благодарение на двата си коаксиални противоположно въртящи се главни ротора. Бронята на този боен кораб издържа на попадения от 23 мм снаряди. Пилотите са настанени в катапултни седалки."

Всеки атакуващ хеликоптер има екипаж от двама души и струва над 16 милиона долара.

Повторни системи за противовъздушна отбрана, включително произведени в Америка Стингъри , са били сред най-ефективните оръжия за убиване на екипажи на Ка-52, съобщи Forbes.

Запасите от Stinger, ръчна противовъздушна ракета, са на критично ниски нива след ограниченото производство в САЩ и повече от година доставки до Украйна.

Прочетете оригиналната статия в Insider

Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР