Русия води преговори с Франция с предложение да предостави експертна

...
Русия води преговори с Франция с предложение да предостави експертна
Коментари Харесай

И Русия предлага реставратори за Нотр Дам

Русия води договаряния с Франция с предложение да даде експертна помощ за възобновяване на катедралата Нотр Дам, съобщи пред публицисти вицепремиерката Олга Голодец, представена от РИА Новости.

„ Днес Русия разполага с неповторими благоприятни условия в областта на културата и реставрацията на обекти.Ние преговаряме с френската страна, тъй като са нужни съответни експерти за напълно съответни типове действия. Мисля, че ние ще окажем в действителност сериозна поддръжка точно с професионализма на нашите експерти “, уточни тя.
Запитана дали в Русия ще се извършат извънпланови инспекции на пожарната сигурност в музеите и паметниците от културното завещание след пожара в Парижката Света Богородица, Голодец сподели, че такива инспекции в Русия се вършат непрекъснато.

По-рано стана известно, че съветският милиардер Андрей Андреев, създател на платформата за интернет-запознанства Badoo, ще подари част от облагите на компанията си за възобновяване на Нотр Дам след разрушителния пожар. Намерение за помощ за реставрацията съобщи и шефът на Сбербанк Герман Греф. Депутатът от Руската дума Виталий Милонов обаче прикани бизнесмените, подготвени да пожертват средства за реставрацията на парижката катедрала, първо да извърнат внимание на отечествените светини, изискващи възобновяване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР