Русия внезапно е разположила най-малко четири самолета МиГ-31 на летище

...
Русия внезапно е разположила най-малко четири самолета МиГ-31 на летище
Коментари Харесай

Русия тайно е разположила МиГ-31 с ракети Кинжал на базата Белбек в Крим

Русия ненадейно е разположила минимум четири самолета МиГ-31 на летище Белбек (в Крим). Сателитни фотоси сочат, че те стоят на открити стоянки, покрити с бариери, с цел да се понижи вероятното разпространяване на парчета при положение на " удар ", предава " Фокус ".

Както оповестява украинското издание Defense Express, неочакваната поява на МиГ-31 в Белбек изцяло съответствува със заповедта на Путин да стартира постоянно наблюдаване на самолети с хиперзвукови ракети " Кинжал " над Черно море. Но въпреки това, тези сателитни фотоси не дават ясна визия каква тъкмо трансформация е ситуирана в Крим.

" Тъй като тук може да става дума и за МиГ-31К, действителният притежател на ракетите " Кинжал ". И по този метод Белбек може да бъде нова платформа или за осъществяване на демонстративни полети, които могат да бъдат съпроводени от паника на цялата територия на Украйна ", написа изданието.

В Крим обаче може да е била предислоцирана трансформация на МиГ-31БМ - прехващач, който може да употребява ракети въздух-въздух от вида Р-37М с обхват на изстрелване към 200 километра. Тези самолети могат да имат малко по-различна задача - да предотвратяват ракетни офанзиви на украинските сили против военни обекти в Крим, употребявайки дозвукови крилати ракети от вида " Нептун ", Storm Shadow и SCALP-EG.

В сряда съветският президент Владимир Путин разгласи, че изтребители МиГ-31, които носят хиперзвукови ракети " Кинжал ", ще патрулират в Черно море.

Ръководителят на координационния пресцентър на Силите за защита на Южна Украйна Наталия Гуменюк съобщи, че тези думи на Путин значат по-голям напън върху популацията на южните региони и опит да се сплашат хората. Тя означи, че при положение на политане на МиГ-31К паника се афишира в цялата страна, тъй че " от коя точка ще стартират офанзива не е толкоз значимо ".

Руски военни специалисти обаче считат, че главната задача на патрулиращите над неутрални води на Черно море съветски самолети МиГ-31К с ракети " Кинжал " ще бъде да нанасят мигновени удари по установките на ВСУ за изстрелване на американски ракети ATACMS.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР