Русия винаги ще остане важна за Европа, а да се

...
Русия винаги ще остане важна за Европа, а да се
Коментари Харесай

Австрийският външен министър: Русия ще продължи да бъде важна за Европа

Русия постоянно ще остане значима за Европа, а да се мисли иначе е заблуждаващо, сподели австрийският външен министър Александър Шаленберг, представен от Ройтерс.

Шаленберг отбрани втората по величина австрийска банка " Райфайзенбанк интернешънъл ", като съобщи, че е безпричинно да бъде изтъквано, че тя прави активност в Русия, до момента в който толкоз доста други западни компании вършат същото.

" Да се мисли, че няма да има към този момент Русия и че можем да се отделим във всички сфери, е заблуждаващо ", сподели той и добави, че Австрия ще разхлаби връзките, само че това " не може да стане за една нощ ".

" Достоевски и Чайковски остават част от европейската просвета, без значение дали ни харесва или не. Тя ще продължи да бъде най-големият ни комшия. Тя ще остане втората по величина нуклеарна мощ в света ", съобщи Шаленберг.

По-рано тази година американските санкционни управляващи започнаха да проверяват " Райфайзенбанк " за нейния бизнес, обвързван с Русия.

Шаленберг сподели, че Австрия е тази, която би трябвало да реши дали да наложи наказания, и посочи, че и други западни банки работят в Русия.

" Австрийските компании би трябвало да се придържат към австрийските правила, част от които са глобите на Европейския съюз ", сподели той.

По думите му " 91 % от западните компании към момента са в Русия ". " Има задоволително американски банки, една от тях с името " Банк ъв Америка ", които участват в Русия ", съобщи Шаленберг.

Той сподели, че избира да се ползват съществуващите европейски наказания против Русия поради нейното навлизане в Украйна, вместо да се вкарват нови ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР