Русия вероятно продължава да се подготвя за нападение под фалшив

...
Русия вероятно продължава да се подготвя за нападение под фалшив
Коментари Харесай

ISW: Русия вероятно се готви да залее с вода от Каховската ВЕЦ отстъплението си в Херсон

Русия евентуално продължава да се приготвя за нахлуване под подправен предлог  против Каховската водноелектрическа централа (ВЕЦ).

Това се споделя в следващия разбор на войната в Украйна на " Института за проучване на войната " (ISW). 

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи на 20 октомври, че съветските сили са минирали язовира на Водноелектрическа централа Каховка и означи, че ВЕЦ-а задържа над 18 милиона кубически метра вода, което ще докара до  наводнения на обитаеми места по поречието на река Днепър, в това число град Херсон.

Зеленски акцентира, че наводнението ще засегне стотици хиляди хора.
 Зеленски: Светът би трябвало да предотврати нови съветски терористични офанзиви
Зеленски: Светът би трябвало да предотврати нови съветски терористични офанзиви

Терористична офанзива против водноелектрическата централа в Каховка ще бъде същата като потреблението на оръжия за всеобщо заличаване

Руските източници обаче продължиха да упрекват украинските сили в обстрела на Водноелектрическа централа Каховка и необятно разпространиха графики , изобразяващи пътя на наводнението при положение на пробив на язовир.

Както ISW заяви на 19 октомври, съветски източници евентуално приготвят осведомителни условия на съветските сили да взривят язовира, откакто се изтеглят от западната Херсонска област и да обвинят украинските сили, че са наводнили река Днепър и близките селища, частично в опит да прикрият по-нататъшното им оттегляне в източна Херсонска област. Продължаващата съветска подготовка също евентуално има за цел да отвлече вниманието от известията за съветски загуби в Херсонска област.

Руските сили също по този начин отстраняват на военни и окупационни детайли от западния бряг на река Днепър в очакване на идния украински прогрес. Акаунти в Telegram на град Херсон обявиха на 20 октомври, че съветските сили са разпуснали и разграбили пожарна в град Херсон и са трансферирали пожарни коли, откраднали са цивилни коли и са трансферирали други разнообразни битови движимости през река Днепър до Хола Пристан.
 ISW: В Русия приготвят популацията за загубата на Херсон
ISW: В Русия приготвят популацията за загубата на Херсон

Москва може да взриви язовира на Днепър

Украинската работа на Радио Свободна Европа/Радио Свобода също заяви на 20 октомври, че съветските сили реалокират военна техника от западния бряг на източния бряг на река Днепър при вероятността на украинско нахлуване. Бяха оповестени сателитни изображения, показващи съветски товарен ферибот, пътуващ през река Днепър от Козацке (западния бряг) до Нова Каховка (източния бряг).

Радио Свобода означи, че фериботът е изцяло претрупан, когато дойде в Нова Каховка, и празен, когато се връща в Козацке, и допуска, че това придвижване продължава от началото на октомври.

Взети дружно, тези информации  показват, че съветските войски евентуално съзнателно отстраняват огромни количества личен състав и съоръжение от западния бряг на река Днепър. Руските сили евентуално са се поучили, най-малко частично, от неуспехите си по време на паническото съветско оттегляне от Харковска област. Разумното от военна позиция би било хората и оборудването да бъдат трансферирани в положително положение, с цел да се избегне ново опустошително проваляне .
 Киев: Украйна унищожи 50% от капацитета на главната опасност за НАТО - Русия
Киев: Украйна унищожи 50% от капацитета на главната опасност за НАТО - Русия

Андрий Йермак: Членството на Украйна в НАТО ще укрепи съюза

Белият дом удостовери на 20 октомври, че ирански боен личен състав е в окупирания от Русия Крим, Украйна, с цел да помогне на съветските сили при провеждането на офанзиви с дронове против украински цивилни и гражданска инфраструктура. Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели пред кореспонденти, че " относително дребен брой " ирански чиновници са в Крим , с цел да образоват съветски личен състав в потреблението на непознати ирански дронове.

Кърби акцентира, че " Техеран в този момент е директно зает на място и посредством даването на оръжия, които засягат цивилни и гражданска инфраструктура в Украйна. Русия и Иран ще продължат да отхвърлят своето партньорство . Руските публични лица не престават да отхвърлят ​​закупуването на ирански дронове, само че съществуването на договорката става все по-известно даже и в Русия. Член на Обществения съвет на съветското министерство на защитата, Руслан Пухов, до момента в който е в ефир без да знае, направи самопризнание с настояването си към водещия да " не клатим лодката прекалено много и да не се концентрираме прекалено много върху тези ирански дронове. Всички знаем, че те са ирански, само че управляващите не признават това. "

Иранските публични лица също отхвърлят договорката и помощта, която дават на Русия във войната. Дори върховният водач на Иран Али Хаменей се похвали на 19 октомври, че " преди няколко години, когато бяха оповестени фотоси на усъвършенствани ракети и дронове изказванията са били, че това са фотошопирани фотоси, а в този момент се приказва, че иранските дронове са рискови и питат за какво ги продавате? "

Иран дава военна поддръжка на съветските сили в Украйна макар новите интернационалните наказания, евентуално частично тъй като иранските водачи имат вяра, че се нуждаят от помощта на Москва, с цел да извърнат световния ред, управителен от Съединени американски щати.

Иранските водачи може да се тормозят, че неуспехът на Русия в Украйна съществено ще наруши тази визия и евентуално ще заплаши властта на Владимир Путин и затова сигурността на Иран. Затова и Иран може в допълнение да разшири военната си поддръжка за Русия през идващите месеци.
 И Англия удря Иран със наказания поради дроновете за Русия
И Англия удря Иран със наказания поради дроновете за Русия

След като Европейски Съюз наложи такива ограничения

Рискът от съветска атака от Беларус в Северна Украйна остава невисок макар следващите предизвестия на украинското разузнаване, счита ISW.

Заместник-началникът на Главното оперативно ръководство на украинския общоприет щаб бригаден военачалник Олексий Хромов съобщи, че съветските сили може да нападат северозападна Украйна, с цел да пресечен украинските линии за доставки от западни партньорски страни. Подобен курс на деяние остава малко евентуален през идващите месеци, като се има поради, че съветските сили нямат способността даже да попречат на украинските линии за доставки от запад с наземна атака.

Пътната и железопътната мрежа на Украйна има задоволително възли с Полша, Румъния, Словакия и Унгария, тъй че едно съветско навлизане от Беларус не би могло да утежни съществено украинските логистични линии, без да се насочи по-дълбоко в Украйна, както бе при започване на войната.

Въпреки това, ръководителят на украинската Харковска област Олег Синегубов означи, че украинските войски са освободили региона като се изключи 32 села, или по-малко от 2% от териториите.

Продължават боевете по линията Сватово-Креминна, а украинският началник на Луганска област Сергей Гайдай заяви за тежки боеве по фронтовата линия.

Украинският общоприет щаб заяви, че украинските войски са отбили съветска офанзива покрай Белохоривка, на към 10 километра южно от Кремина в покрайнините на Лисичанск.

Няколко съветски източника разискаха продължаващите украински опити да пресекат река Жеребец западно от Кремина към Надия, Стелмаховка, Макеевка и Ямполовка, всеки на към 15 км западно от Кремина.

Украински военни представители дават лимитирана информация за продължаващите украински контранастъпателни дейности в Херсонска област. Южното оперативно командване на Украйна оповестява, че украинските елементи са дейни по цялата фронтова линия и че съветските войски подхващат отбранителни ограничения, прегрупират се, инженерни укрепления и минни региони на планувано украинско нахлуване.

Руски източници обаче показаха, че украинските войски са напреднали в северната част на Херсонска област. Руското министерство на защитата (МО) призна на 20 октомври, че украинските сили са проникнали в съветската отбрана към Суханово, на към 30 километра северно от Берислав, и съобщи, че съветските сили са отблъснали офанзивата.

Южното оперативно командване на Украйна означи, че украинските удари са унищожили два съветски склада за муниции към Берислав на 19 октомври.

Кадри в обществените медии и отчети от поданици на Нова Каховка демонстрират детонации след украински удари в региона на 20 октомври.
 Руската централна банка: Мобилизацията на Путин удря стопанската система
Руската централна банка: Мобилизацията на Путин удря стопанската система

Бягството на над 350 000 руснаци изостря дефицита на работна ръка

Руските районни държавни управления и съветското Министерство на защитата (МО) не престават да се упрекват взаимно за военни административни провали.  Продължават да идват известия за " неточности " в мобилизацията, което усилва напрежението в самата Руска федерация. Членове на фамилиите на съветски военнослужещи от Курска област се оплакват на локалните управляващи за неналичието на информация за воюващи в Харковска област на Украйна.

Руската войска продължава да среща компликации при обезпечаването на бронежилетки за съветските сили.

Руски блогър заяви, че обстановката с съветски мобилизирани мъже с неприятно съоръжение се усъвършенства във връзка с публичното внимание и приоритизиране, само че че съветските войски към момента получават неприятно съоръжение. Блогърът твърди, че съветските сили, които получават бронежилетки, може да нямат значение, защото съветските бронежилетки, предоставени на мобилизираните сили, явно не защищават от дребни оръжия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР