Русия възнамерява да проведе стратегическо военно учение в източната част

...
Русия възнамерява да проведе стратегическо военно учение в източната част
Коментари Харесай

Русия готви мащабно учение на Изток: Само част от армията ни е в Украйна

Русия има намерение да организира стратегическо военно обучение в източната част на страната идния месец, заяви съветското министерство на защитата. Агенцията отбелязва, че мястото, където ще се осъществят маневрите, е на хиляди километри от региона на съветските военни дейности в Украйна.

Учението, което се споделя " Восток " ( " Изток " ) и е годишно, ще се извърши от 30 август до 5 септември и в него ще вземат участие и военни контингенти от неуточнени други страни, показва ТАСС.

Чрез него ще бъде изпратен сигнал, че Русия, макар скъпоструващата война в Украйна, която продължава към този момент пети месец, се грижи за защитата на цялата си територия и че мощта ѝ във военно отношение е ненакърнена, отбелязва Ройтерс.

Сякаш с цел да подчертае това, в известието си съветското военно министерство уточни следното: " Обръщаме внимание на обстоятелството, че в специфичната военна интервенция (в Украйна) вземат участие единствено част от съветските въоръжени сили с бройка, която е изцяло задоволителна за осъществяване на дилемите, сложени от висшия главнокомандващ ".

Допълва се, че Русия не е отменяла никаква подготвителна активност или интернационалните съдействия, а учението ще бъде обезпечено с целия нужен персонален състав, въоръжение и техника.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР