Русия възнамерява да проведе референдум в Донбас и освободените територии

...
Русия възнамерява да проведе референдум в Донбас и освободените територии
Коментари Харесай

Русия избра знакова дата за провеждане на референдумите в окупираните райони в Украйна

Русия има намерение да организира референдум в Донбас и освободените територии в Украйна тази година. Това съобщи първият заместник-председател на Съвета на Федерацията Андрей Турчак.

По негови думи би било " алегорично " плебисцитът да се провежда на 4 ноември, когато Русия отбелязва Деня на националното единение.

Турчак акцентира, че няма подозрение, че тази година ще се проведат референдуми, заявявайки, че " Донецк, Луганск и доста други съветски градове най-сетне ще се върнат в родния си кей. И съветският свят, в този момент разграничен от публични граници, ще възвърне своята целокупност ".

По-рано Съединените щати предизвестиха, че Москва има намерение да организира " фиктивни " референдуми в цяла Украйна под предлог, че жителите на заграбените територии желаят да се причислят към Русия.

В същото време Кремъл не скри желанията си да провежда референдуми на украинска територия, като плебисцитът в Харков беше отсрочен преди няколко дни заради проблеми със сигурността.

В началото на месеца Институтът за проучване на войната (ISW) заяви, че съветските окупационни управляващи евентуално признават личната синеспособност да проведат широкомащабни референдуми в украинските територии заради неуспеха на съветските военни да завладяват мечтаната територия и натиска на локалната опозиция и партизаните в окупираните територии.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР