Русия въвежда ограничения върху вноса на риба и морски дарове

...
Русия въвежда ограничения върху вноса на риба и морски дарове
Коментари Харесай

Заради Фукушима“ Русия ограничава вноса на риба от Япония

Русия вкарва ограничавания върху вноса на риба и морски блага от Япония, заяви през днешния ден съветската санитарна работа Росселхознадзор, представена от Ройтерс.

Решението идва, откакто японските управляващи започнаха да изпускат в Тихия океан пречистена радиоактивна вода от атомната електроцентрала " Фукушима ". Централата беше отчасти разрушена през март 2011 година след разрушително земетресение с магнитуд 9, което аргументи мощно цунами и засегна три от реакторите ѝ.

През август и Китай наложи обилни ограничавания върху импорта на риба и морски блага от Япония.

Япония твърди, че не е записано радиоактивно замърсяване на водите в региона на крайбрежието на океана край АЕЦ " Фукушима ". 

Русия обаче заяви, че рестриктивните мерки са въведени като " защитна мярка и ще останат в действие, до момента в който бъде получена изчерпателна информация ", че морските блага и рибата, уловени край крайбрежията на Япония, са безвредни за консумация.

Според изказване на Министерството на земеделието, горите и риболова в Токио възбраната не се основава на научни данни. Японското министерство я дефинира като " несправедлива и почтена за жалост " и прикани тя да бъде анулирана, показва Киодо. 

От началото на януари до края на септември Русия е внесла от Япония 118 метрични тона риба и морски блага от Япония, сочат данните на Росселхознадзор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР