Русия успешно е пренасочила целия петрол, засегнат от западното ембарго

...
Русия успешно е пренасочила целия петрол, засегнат от западното ембарго
Коментари Харесай

Русия: Петролът, засегнат от западното ембарго, е пренасочен към други страни

Русия сполучливо е пренасочила целия нефт, обиден от западното ембарго поради нашествието в Украйна, към " другарски " страни, само че все пак добивите ще спадат, съобщи енергийният министър Николай Шулгинов, представен от Ройтерс.

" Мога решително да заявя, че успяхме изцяло да пренасочим целия размер на износа, обиден от ембаргото. Няма спад на продажбите ", сподели той пред енергиен конгрес. При все това добивите на газ и нефт през 2023 година ще спадат под натиска на западните наказания и неналичието на купувачи от Европа, добави Шулгинов.

Според него Русия е пренасочила износа си към Азия, Африка, Латинска Америка и Близкия изток от обичайните си европейски пазари.

През март най-големият покупател на нефт вид Уралс е била Индия с 50 на 100 от общия размер, следвана от Китай, съобщи Българска телеграфна агенция. 

В рамките на същото събитие изпълнителният шеф на " Газпром петрол " Александър Дюков уточни, че 2023 година ще бъде по-трудна от 2022 година, а санкционният напън ще пораства.

Вицепремиерът Александър Новак съобщи, че през предходната година износът на съветски нефт към Индия е скочил 22 пъти, само че не уточни съответни числа.

По думите му приходите от енергоносители са съставили 42 на 100 от съветския федерален бюджет през 2022 година, при дял от 36 на 100 през 2021 година Той посочи, че макар западните наказания, съветската енергийна индустрия остава постоянна.

Според Новак Русия просто би трябвало да усили износа си за " другарските " страни и да създаде принадлежности, с цел да подсигурява търговията си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР