Русия усъвършенства системите си за противовъздушна отбрана, което все повече

...
Русия усъвършенства системите си за противовъздушна отбрана, което все повече
Коментари Харесай

ISW: Русия успешно пречи на украинските дронове

Русия усъвършенства системите си за противовъздушна защита, което от ден на ден затруднява потреблението на украински безпилотни самолети. Позовавайки се на обява в списание Foreign Policy, специалистите от американския институт за проучване на войната ISW пишат, че заради тази причина украинските въоръжени сили е трябвало значително да преустановят потреблението на създадените в Турция бойни дронове Bayraktar, които към този момент се потвърдиха във войната в Донбас. Украинските военни се притесняват също, че съветската войска може да смъкна и предоставените от Съединени американски щати ударни дронове GrayEagle в района.

Украинските военновъздушни сили обаче са дейни и в други райони, като нанасят сполучливи удари по съветски цели, в това число и в Херсонска област.

Украинските сили са употребявали безпилотен аероплан, с цел да нанесат удар по петролната рафинерия Новошахтинск в съветската Ростовска област. " Украинските сили не са атакували съветска инфраструктура от няколко седмици и тази офанзива евентуално е опит да се наруши логистиката и доставките на гориво за съветските интервенции в Източна Украйна ", се споделя в прегледа от днешния ден.
 Руснаците напредват към Лисичанск
Руснаците напредват към Лисичанск

Русия се пробва да реализира победа само посредством количествено преимущество

За обстановката на фронта Институт за военни проучвания регистрира, че руснаците са завладяли село Киселевка и в този момент се намират на 15 км от Херсон, както и още две села в Николаевска област. " Това значи, че съветските сили би трябвало да пазят от ден на ден окупираната територия от украински контраатаки ", оповестяват специалистите на ISW.

Също по този начин руснаците не престават да напредват към Лисичанск от южна посока и евентуално ще доближат града през идващите няколко дни, само че към този момент няма изгледи да могат бързо да завладяват целия регион Лисичанск - Северодонецк.

В този регион съветските войски се пробват да доближат Лисичанск от юг, като в този случай няма да е належащо да форсират Северски Донецк в Северодонецк, където не престават яростните улични сражения. Украинските сили управляват единствено територията на химическия цех " Азот " в града.

Руските военни не престават да се пробват да поемат контрола над автомагистралата Бахмут-Лисичанск, само че няма доказани известия за напредването им в тази посока през 22 юни.

Анализаторите допускат и че съветската войска има намерение да ускори офанзивата в региона на Бахмут, с цел да се приближи до Лисичанск и от друга посока, да прекъсне украинските линии за доставяне и да се опита да поеме контрола над целия регион.
 Пожар избухна в съветска петролна рафинерия до границата с Украйна
Пожар избухна в съветска петролна рафинерия до границата с Украйна

На фрагменти в обществените мрежи се вижда летящ дрон измежду съоръженията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР