Русия твърди, че само 3% от храната, изнесена по силата

...
Русия твърди, че само 3% от храната, изнесена по силата
Коментари Харесай

Русия твърди, че само 3% от износа по сделката за зърно с Украйна отива в най-бедните страни

Русия твърди, че единствено 3% от храната, изнесена по силата на контрактуваната от Организация на обединените нации договорка за разблокиране на украински пристанища, е отишла в най-бедните страни, както и че половината колета са отишли в западни страни, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

 

" Географията на получателите на тези товари се оказа изцяло друга спрямо в началото оповестените филантропични цели ", се споделя в съветско изказване. " Нуждаещи се страни като Сомалия, Етиопия, Йемен, Судан (и) Афганистан са получили единствено 3% от храната, най-вече по Световната продоволствена стратегия ", прибавя Русия.
 
Откакто Русия и Украйна подписаха на 22 юли в Турция подкрепяната от Организация на обединените нации Инициатива за черноморско зърно, от Украйна бяха изнесени няколко милиона тонове царевица, пшеница, слънчогледови артикули, ечемик, рапица и соя. Президентът Владимир Путин и съветски чиновници се оплакват, че осъществяването на договорката среща съществени проблеми, което провокира опасения, че Москва може да се изтегли от нея, в случай че не бъдат изпълнени нейните претенции.

 

Всички доставки към международни пазари от Украйна, която е един от най-големите експортьори на пшеница в света, облекчават продоволствената рецесия, настояват западни чиновници, осведомени с диалозите по зърнената договорка.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР