Русия твърди, че пускането в експлоатация на Северен поток-2“,  който

...
Русия твърди, че пускането в експлоатация на Северен поток-2“,  който
Коментари Харесай

Пускането на „Северен поток-2“ ще успокои цените на газа в Европа, според Москва

Русия твърди, че стартирането в употреба на „ Северен поток-2 “ ,  който минава през Балтийско море, може да успокои енергийния пазар в Европа. В момента се чака утвърждението от немския регулатор, написа вестник " Гардиън ".

В последните няколко седмици се стигна до исторически върхове на цените на газа в Европа, откакто възобновяване на стопанските системи от COVID-19 докара до по-голямо търсене на енергоносители.

Според съветския министър на енергетиката, Александър Новак , има два фактора, които биха повлияли позитивно и биха „ охладили “ пазара. Първото е узаконяването и стартирането на „ Северен поток-2 “, а второто е увеличението на продажбите в електронната платформа на „ Газпром “. Тя беше направена в допълнение на дълготрайните и средносрочните контракти за доставка.

„ Северен поток-2 “се намира на дъното на Балтийско море и ситуиран от Русия и Германия. Разрешение от немските регулатори би лишило няколко месеци. Проектът среща отпор и опозиция от Съединени американски щати и някои европейски страни като Европа, които считат, че газопроводът ще докара до увеличение на енергийната взаимозависимост на европейските страни от Русия. Варшава даже съпостави енергийния план с Пакта Рибентроп-Молотов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР