Русия трябва да се разкара от Близкия изток, защото там

...
Русия трябва да се разкара от Близкия изток, защото там
Коментари Харесай

Държавният департамент иска Русия да напусне Близкия изток

Русия би трябвало " да се разкара от Близкия изток ", тъй като там играе " разрушителна роля ". Това съобщи помощник-държавният секретар на Съединени американски щати Дейвид Шенкер.
Руски политици означиха, че Съединени американски щати са тези, които на първо място изиграха десктруктивна роля в района, продължавайки политиката си на намеса, а Русия оказва помощ на Сирия в битката против тероризма и се намира там на законна основа.
Шенкер нападна Русия при присъединяване във видеоконференция в Института за Близкия изток във Вашингтон.
" В продължение на 45 години това е крайъгълният камък на американската политика – руснаците да бъдат държани надалеч от Близкия изток. Сега те играят разрушителна роля там. И ние, почтено казано, считаме, че би трябвало да се разкарат от там ", означи още дипломатът.
Говорейки за " съперничеството на великите сили " в района, имайки поради Съединени американски щати, Русия и Китай, асистент държавният секретар означи, че Съединени американски щати " не принуждават тези страни да вършат никакъв избор, само че желаят те да знаят какви биха могли да са последствията за тях от този избор, който вършат “.
Освен това той повтори тезата на Доналд Тръмп, че администрацията на предходния президент Барак Обама " приветства руснаците в Сирия ", с цел да помогне на Башар Асад, вярвайки, че това " ще завлече руснаците в мочурище ".
" Руснаците трансформираха хода на войната и режимът на Асад към момента остава ", сподели Шенкер и призна, че счита това за неуспех на администрацията на Обама. Според него триумфът в Сирия тласна Русия към дейности в Либия, където в този момент „ не играе продуктивна или стабилизираща роля “.
Припомняме, че от 2015 година по искане на формален Дамаск Русия оказва помощ на Сирия в битката против тероризма, както и при възобновяване на страната. Съединените щати са ситуирани на сирийска територия без позволение от управляващите.
Що се отнася до обстановката в Либия, където вътрешният въоръжен спор продължава от 2011 година, Москва неведнъж декларира, че не се намесва от никоя страна и не дава военна помощ.
Изявлението на Шенкер беше коментирано от представителя на Руското външно министерство Мария Захарова. Тя прикани да си напомним резултатите от политиката на Съединени американски щати в Близкия изток.
" Бих желала да уточня кой американски план в Близкия изток през последните две десетилетия Шенкер смята за сполучлив? Не можем да си спомним. Само гибел и опустошения ", сподели още тя пред РИА Новости. Въпреки че евентуално Шенкер вижда точно по този начин резултатите от " сполучлив план ", добави Захарова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР