Русия среща трудности да изнесе рекордната си реколта от пшеница

...
Русия среща трудности да изнесе рекордната си реколта от пшеница
Коментари Харесай

Русия среща трудности да изнесе рекордната си реколта от пшеница

Русия среща компликации да изнесе рекордната си годишна продукция от пшеница тъкмо когато отварянето на безвреден кулоар през Черно море би довел до растеж на доставките от страната, в която нахлу доскоро повече от шест месеца, написа Ана Куин за Bloomberg.

Доставките от Русия през юли и август, първите два месеца от новия сезон, са намалели с 22% до 6,3 млн. тона по отношение на година по-рано, сочат данните за състава на корабите от Logistic OS. Миналия месец Украйна възобнови доставките, като изнесе 1,5 млн. тона храна през зърнените коридори, открити според договорка, подписана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

Докато товарите от украинските черноморски пристанища са малко повече от една четвърт от предвоенните размери, държавното управление се надява доставките да се усилят през идващите месеци.

От друга страна, бавният ритъм на съветския експорт на пшеница усилва натиска върху световните доставки, защото реколтите на други места са наранени от суша. Храната беше освободена от западните наказания, само че банкерите и застрахователите са внимателни при правенето на бизнес с Русия, а корабните компании се тормозят да изпращат корабите си във военна зона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР