Русия спря излъчването на Дойче веле в отговор на спирането

...
Русия спря излъчването на Дойче веле в отговор на спирането
Коментари Харесай

Русия спря излъчването на "Дойче веле"

Русия спря излъчването на " Дойче веле " в отговор на прекъсването на съветската държавна телевия РТ от Берлин, оповестява " Ройтерс ". В изказване на съветското външно министерство се споделя, че офисите на " Дойче веле " в Москва ще бъдат затворени, а акредитациите на публицистите прекъснати, програмата на медията няма да се излъчва на територията на Русия.

Като част от първия стадий на ответни ограничения Москва затваря кореспондентския офис на немската телевизионна и радио компания „ Дойче веле “.

Руската федерация стартира процедура за признание от способените органи на „ Дойче веле “ за задграничен медиен сътрудник.

Москва стартира да оформя лист с представители на немските структури, участващи в ограничението на излъчването на RT DE, и ще им бъде неразрешено да оперират на територията на Русия.

Руската федерация анулира акредитацията на всички чиновници на съветското бюро на „ Дойче веле “.

На 2 февруари немският регулаторен орган за радио и телевизия разгласи, че не разрешава излъчването на канала RT DE поради неналичието на лиценз за лъчение. Телевизията беше блокирана от европейската сателитна мрежа на 22 декември по искане на немските управляващи, по-малко от седмица след стартирането ѝ в ефир, само че към момента беше налична по интернет и посредством мобилно приложение. В отговор на по-ранното решение RT DE съобщи, че прекъсването му е " нелегално " и е резултат от политически напън от страна на Берлин в миг на дипломатическо напрежение сред Германия и Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР