Русия спира полетите на свои туристи към България. Притесненията на

...
Русия спира полетите на свои туристи към България. Притесненията на
Коментари Харесай

Русия спира полети на туристи към България, от бранша са притеснени

Русия стопира полетите на свои туристи към България. Притесненията на сектора са, че ще посрещнем летния сезон без руснаци по морето. А те са измежду най-високия % на непознати туристи у нас.

Няколко са аргументите за спрените полети от Русия. На първо място коронавирус пандемията и терзанията на туристите. Друга повода обаче се оказва апел на съветския политик Владимир Жириновски, който е изискал страната публично да забрани пазаруването на парцели у нас, както и визитите за туризъм. Това става дни след дипломатическите разногласия сред Москва и София. По какъв метод това повлиява на туристическия отрасъл у нас?

Валери идва от Русия на нашето Черноморие по работа. Вижда проблем за съгражданите си, които ще пътуват за туризъм.

" Няма полети за България от Русия. Всички полети са анулирани. Това не е добре, тъй като България е доста хубава страна ", счита той.

Досега издаването на визи за България спъваше съветските туристи да дойдат у нас. От през днешния ден е обновено приемането на документи за искащите да пътуват, само че всички полети от Русия за България са били анулирани.

" Последният полет е на 9-и май, по-късно няма удостоверение за полети. Това, несъмнено, не зависи толкоз от бизнеса, колкото от една мъдра дипломация от страна на нашето държавно управление, от отношението сред България и Руска федерация ", изясни Евелина Пулева от Управителния съвет на Бургаската районна туристическа камара.

Голяма част от руснаците, идващи у нас, са закупили жилища в хотел в Поморие. В момента всички те са празни.

" От цялата леглова база, може би към 30% от всички притежатели са от съветски генезис. Не може тази голяма база да се изпълни с българи и румънци. Няма по какъв начин да стане. За нас чартърите са извънредно значими, само че самата канцелационна политика е доста гъвкава, тъй че хората ще канцелират в последния миг, без неустойки ", сподели Ирина Джендова, която управител на хотела.

От Летище Бургас изясняват, че са планувани 136 полета от Русия за месец юни, само че не са сигурни, защото самолетните компании ги анулират в последния миг. Забелязва се и засилен интерес от руснаци, които да продават парцелите си по нашето Черноморие.

" Имоти, които са вид ваканционни, не се оферират за непрекъснато живеене и руснаците са ги употребявали за своя летен отдих, и за това е по-засилено предлагането, с оглед, че те не могат да употребяват своите парцели ", изясни брокерът Елена Тончева.

Руският квартал в Поморие, прочут с името " Малката Москва ", все още, също остава празен.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР