Русия спира доставките на резервни части за руска и съветска

...
Русия спира доставките на резервни части за руска и съветска
Коментари Харесай

България е пряко засегната! Русия ни вади червен картон заради помощта за Украйна. Отнема ни…

Русия стопира доставките на аварийни елементи за съветска и руска военна техника за „ вражески страни “ и лишава лицензите за право на ремонт на такава техника. Това директно визира и България, като за нас са също така са отнети лицензи за право на ремонт. Това заяви пред Интерфакс ръководителят на Федералната работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) на Русия Дмитрий Шугаев, предава Фокус.
По време на форума „ Армия-2023 “ Шугаев съобщи че такива ограничения се подхващат в отговор на прехвърлянето на техника в Украйна. Русия лишава лицензите за право на ремонт на военна техника съветско и руско произвеждане. По-конкретно са отнети лицензи за ремонт на хеликоптери от вида Ми на редица предприятия в България и Чехия.
„ Преустановяват се и доставките на аварийни елементи и съставни елементи за авиационна и друга техника от руско/съветско произвеждане, ситуирани в вражески страни “, посочи Шугаев.
Той добави, че службата следи от близко прехвърлянето на военни артикули към трети страни и напомни, че такива доставки са вероятни единствено откакто купувачът даде документ за краен консуматор. В сходство с този документ вносителят „ се задължава да не придвижва получената продукция в трети страни без формалното единодушие на съветската страна “, посочи ръководителят на ведомството.
През юни ФСВТС съобщи, че съветските оръжия се реекспортират нелегално в Украйна и постоянно попадат на черните пазари. Преди това службата упрекна Словакия в жестоко нарушаване на интернационалните отговорности за реекспорт на съветско оръжие по отношение на прехвърлянето на самолети МиГ-29 в Украйна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР