Русия скоро ще разпространи в Съвета за сигурност на ООН

...
Русия скоро ще разпространи в Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Русия дава на Съвета за сигурност кореспонденция за Северен поток

Русия скоро ще популяризира в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации кореспонденцията с Германия, Дания и Швеция по отношение на следствието на саботажа в " Северен поток ".

Това съобщи в четвъртък Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации, в изявление за YouTube канала The Dive.

" Отказват всевъзможен достъп до информация, отхвърлят всякакво присъединяване, макар че ние сме заинтригувана страна. Ние би трябвало да участваме в това в следствието. Но те просто ни пишат писма, споделят: " Ние вършим това, което вършим, а вие вършат бизнес, сподели той. За да бъдем транспарантни, скоро ще публикуваме тази преписка и ще я разпространим измежду членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, добави Полянски.

Припомняме, че дни по-рано европейските чиновници не пожелаха да коментират в сряда с отчетите, че проукраинска група е направила офанзивите против газопроводите " Северен поток " предходната година

Високопоставен посланик от Европейски Съюз също предизвести " против заплахата да попаднем в клопката на съветските разкази ".

Докладите за бомба не изключват опцията саботажът на тръбопровода да е подправен байрак за очерняне на Украйна.

Експлозиите през предишния септември направиха дупки както в тръбопроводите " Северен поток 1 ", по този начин и в един от двата тръбопровода " Северен поток 2 ", които са издигнати за транспорт на съветски природен газ до Германия.

Съвместно немско медийно следствие, оповестено във вторник вечерта, демонстрира, че украинци може да са забъркани в подводните експлозии в Балтийско море. " Ню Йорк Таймс " поддържа констатациите в личния си отчет, в който се споделя, че американски чиновници са прегледали сходна разследваща информация. Украинското държавно управление обаче отхвърли да е забъркано и отчетите не свързват директно Киев със саботажа.

Твърденията, в случай че са правилни, биха могли да навредят на публичната подкрепа за неотстъпчивата подкрепа на Европа за Украйна - изключително в Германия, която проверява детонацията дружно с Швеция и Дания. Но чиновниците резервираха опцията на една ръка разстояние.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР