Русия ще се присъедини към усилията на Китай да разработи

...
Русия ще се присъедини към усилията на Китай да разработи
Коментари Харесай

Русия се присъединява към Китай в разработването на ваксина за коронавирусна

Русия ще се причисли към напъните на Китай да създаде ваксина против смъртоносния ковид в опит да спре разпространяването на болестта, съобщи в сряда съветското консулство в Гуанджоу пред организация Интерфакс.

" Руски и китайски специалисти започнаха създаването на ваксина ", се споделя в изказване на консулството.

Академикът от Китайската инженерна академия Ли Лянцзюан пък съобщи във вторник, че Китай може да измисли ваксина за бързо разпространяващия се ковид до три месеца. " Китай евентуално ще има ваксина против новия ковид за социална приложимост в границите на три месеца, което ще включва месец и половина разработка и месец и половина на проби ", съобщи китайският епидемиолог.

С повишаването на вирусна зараза страните по света поучават своите жители да не пътувате до азиатската страна, като в това време от ден на ден самолетни компании стопират полетите си до континентален Китай.

Американският авиопревозвач United Airlines Inc. разгласи нощес, че стопира редица свои полети до Китай заради " забележителен спад в търсенето на билети ". Авиокомпанията съобщи, че анулацията ще влезе в действие от 1-ви февруари и ще продължи до 8-и февруари.

По-рано във вторник администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че обмисля да вкара ограничавания за пътуванията до Китай в опит да попречи за разпространяването на вируса.

Британската " Бритиш Еруейс " също разгласи в сряда, че приключват директните си полети до Китай (полетите Лондон-Пекин и Лондон-Шанхай) до месец март поради епидемията от ковид. Руските Уралски авиолинии също оповестиха през днешния ден, че приключват някои от услугите си до Европа поради смъртоносния китайски ковид. Базираната в Екатеринбург самолетна компания стопира полетите си до Мюнхен, Париж и Рим, както и до японския град Сапоро до края на зимата.

Междувременно здравните управляващи в Пекин обявиха, че има увеличение на рисковете от болест с ковид в китайската столица.

По последни данни на управляващите в Китай - 132 души са умряли от новия вирус, близо 6000 са се заразили, а за общо 9239 души се допуска, че са инфектирани с ковид. Според тях новите 1459 случая на инфектирани са публикувани в 31 китайски провинции.

Единствената по-позитивна вест е тази, съгласно която случаите на инфектирани с ковид в региона Хубей, където се намира град Ухан (огнището на епидемията) са нарастнали през вчерашния ден (на 28-и януари) с 840, само че след техен напредък с 1400 през предходния ден (на 27-и януари).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР