Русия ще разположи в най-скоро време най-новите си гаубици на

...
Русия ще разположи в най-скоро време най-новите си гаубици на
Коментари Харесай

Русия праща най-модерните си самоходни гаубици на фронта в Украйна

Русия ще разположи в най-скоро време най-новите си гаубици на фронта в Украйна, заяви Ройтерс, базирайки се на изказване на ръководителя на държавния конгломерат " Ростех ".

 

Изпитанията на новите самоходни артилерийски установки " Коалиция-СВ " са завършили и тяхното всеобщо произвеждане към този момент е почнало, съобщи основният изпълнителен шеф на " Ростех " Сергей Чемезов в изявление за РИА Новости, съобщи Българска телеграфна агенция. Първата пилотна партида ще бъде доставена на армията тази седмица.

 

" Мисля, че те ще се появят там (на бойното поле в Украйна, бел. ред.) скоро, защото с гаубиците от този клас ще имаме преимущество пред артилерийските модели на Запада във връзка с далекобойността на стрелбата ", сподели Чемезов.

 

Отделни самоходни гаубици " Коалиция-СВ " към този момент са мобилизирани на фронта в Украйна. Артилерийските установки са с далекобойност на стрелбата до 70 километра, оръдията им са от серията А288 със 152-милиметрови снаряди, а честотата на стрелбата може да доближи над 10 снаряда в минута. Изборът на цел, прицелването и направляването са автоматизирани, показва организацията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР