Русия ще премести свои тактически ядрени оръжия в близост до

...
Русия ще премести свои тактически ядрени оръжия в близост до
Коментари Харесай

Русия ще премести тактически ядрени оръжия до западните граници на Беларус

Русия ще реалокира свои тактически нуклеарни оръжия наоколо до западните граници на Беларус, заяви съветският дипломат в Минск. Така те ще бъдат ситуирани наоколо до НАТО, а ходът евентуално ще докара до по-нататъшна ескалация на опълчването на Москва със Запада, съобщи Ройтерс.

Агенцията напомня, че на 26 март съветският президент Владимир Путин съобщи, че Русия ще разположи тактически нуклеарни оръжия в Беларус.

Двете прилежащи страни публично са част от " съюзна страна " и от години водят договаряния за по-нататъшна интеграция - развой, който се форсира, откакто Минск разреши на Москва да употребява беларуска територия, с цел да изпрати войски в Украйна предходната година.

Оръжията " ще бъдат преместени на западната граница на нашата съюзна страна, което ще усили опциите за гарантиране на сигурност ", съобщи съветският дипломат в Беларус Борис Гризлов по беларуската държавна телевизия, представен от Българска телеграфна агенция.

" Това ще бъде направено макар шума в Европа и Съединените щати. "

Гризлов не посочи къде ще бъдат ситуирани оръжията, само че удостовери, че ще бъде приключено оборудване за предпазване, както беше подредено от Путин, до 1 юли и по-късно ще бъде преместено в западната част на Беларус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР