Русия ще премахне вносното мито за до 140 000 тона

...
Русия ще премахне вносното мито за до 140 000 тона
Коментари Харесай

Русия маха вносното мито за пилешко месо

Русия ще отстрани вносното мито за до 140 000 тона замразено пилешко месо през цялата последваща година, заяви през днешния ден държавното управление, представено от Ройтерс, което цели да усили вътрешното предложение и да попречи на повишаването на цените.

Миналата седмица президентът Владимир Путин, който се кандидатира за преизбиране през март, сервира рядко срещано опрощение на пенсионер, който му се оплакал от внезапното повишаване на цените на яйцата и пилешкото месо по време на маратонска телевизионна сесия за въпроси и отговори.

Освен това държавното управление освободи 1,2 милиарда яйца от вносно мито през първата половина на идната година, с цел да се опита да понижи цените, които се покачиха с повече от 50 % през тази година. Това засегна най-силно хората с ниски приходи.

Статистическата работа заяви в сряда, че цените на яйцата са се повишили с 4,62% през предходната седмица и с 4,55% - през миналата седмица. Годишната потребителска инфлация възлиза на 7,48 %, което е доста над поставената от централната банка цел от 4%, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР