Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна,

...
Русия ще плати висока цена, ако използва сила срещу Украйна,
Коментари Харесай

Путин: Разполагането на ракети в Украйна е преминаване на червените линии и натискане на спусъка

Русия ще заплати висока цена, в случай че употребява мощ против Украйна, предизвестиха от Алианса

Остри думи и взаимни предизвестия размениха Русия и НАТО във вторник, съобщи Актуално.

„ Ако на територията на Украйна се появят нападателни ракетни уреди, времето за полет до Москва ще бъде 7-10 минути. В случай на разполагане на хиперзвуково оръжие - пет минути. Само си представете… Какво ще вършим при подобен сюжет? Тогава ще би трябвало да създадем нещо реципрочно против тези, които ни заплашват по този метод. И можем да създадем това още в този момент “.

Това предизвести съветският президент Владимир Путин по време на капиталов конгрес в Москва. Той акцентира, че разполагането на сходни военни уреди наоколо до съветската граница ще се преглежда като прекосяване на „ алените линии “ и „ натискане на спусъка “ против Русия.

Путин предизвестява, че Русия напълно скоро сполучливо е тествала нова хиперзвукова ракета с морско базиране, която ще бъде въведена в употреба при започване на новата година и взима дистанцията до Украйна за 5 минути при скорост девет пъти по-висока от скоростта на звука. Въпреки съвсем директната опасност, съветският президент изрича вяра, че „ ще надделее здравият разсъдък “.

Русия отхвърли опасенията, че готви нахлуване против украинската територия – напредването на войските към границата имало чисто защитителен темперамент.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг от своя страна заплаши Москва с „ висока цена, в случай че още веднъж употребява мощ против независимостта на нацията на Украйна “. Той позволи стопански, финансови и политически наказания против Москва. Той приказва пред публицисти на влизане за срещата на външните министри от НАТО в Рига, Латвия.

„ Имаме разнообразни благоприятни условия и през годините, в отговор на предходна приложимост на военна мощ от страна на Русия против Украйна, показахме, че можем да поддържаме тежки стопански и финансови наказания, политически наказания. А също по този начин фактът, че увеличихме наличието си тук, в района, както в Черноморския район, по този начин и в Балтийския район, във въздуха, по суша или по море, е директна реакция на съветското военно навлизане в Украйна и противозаконното анексиране на Крим “, сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР