Русия ще отвори нови хуманитарни коридори в множество украински градове

...
Русия ще отвори нови хуманитарни коридори в множество украински градове
Коментари Харесай

Русия предлага нови хуманитарни коридори. Украйна очаква мащабна атака срещу Киев

Русия ще отвори нови филантропични коридори в голям брой украински градове през днешния ден, с цел да разреши на цивилните да се изтеглят, оповестяват държавни медии в страната, предава Би Би Си.

От съветското министерство на защитата обявиха, че прекратяването на огъня ще влезе в действие от 10:00 часа локално време, като коридори за овакантяване на цивилни ще бъдат открити в столицата Киев, както и в Харков, Мариупол и Суми. В момента всички тези градове са подложени на съществени офанзиви от съветска страна.

Украинските управляващи не са удостоверили информацията за филантропичните коридори.

През уикенда два опита за евакуация на цивилни от пристанищният град Мариупол се провалиха. От Украйна обявиха, че повода за това е, че Русия е траяла обстрела против града, макар оповестеното преустановяване на огъня, до момента в който от Москва споделиха, че „ украински националисти “ пречат на цивилните да избягат от града.

По-рано през днешния ден украинската войска предизвести, че Русия се готви за огромна офанзива против столицата КИев.

„ Доста огромно количество съветска (военна) техника и бойци са съсредоточени на подстъпите към Киев “, съобщи по малкия екран Вадим Денисенко, консултант в министерството на вътрешните работи на Украйна. „ Разбираме, че борбата за Киев е основна борба, (която ще бъде водена) през идващите дни “, добави той.

За през днешния ден е плануван третият кръг на договарянията за помирение сред Русия и Украйна, откакто диалозите от предходната седмица не дадоха забележим резултат.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР