Русия ще отговори с огледални лични мерки на санкциите, свързани

...
Русия ще отговори с огледални лични мерки на санкциите, свързани
Коментари Харесай

Русия ще отговори с „огледални лични мерки“ на санкциите, свързани с Навални

Русия ще отговори с огледални персонални ограничения на глобите, свързани с опозиционера Алексей Навални. Това съобщи съветският дипломат в Европейски Съюз Владимир Чижов.

„ Без подозрение ще бъдат взети ограничения за огледално реагиране. Тъй като глобите са персонални, отговорът явно ще бъде персонален “, разяснява дипломатът и добави, че съветският отговор ще засегне Германия и Франция, които са инициирали въвеждането на ограничавания. По негово мнение глобите са „ доста хилави “ и от политическа, и от правна позиция, а от морална – са „ просто неприемливи “.

Според Чижов връзките на Москва с Европейски Съюз „ към този момент са на най-ниската си точка “. „ Честно казано, чакам, че ще става по-сложно за мен и сътрудниците ми да работим в близкото бъдеще, само че сме подготвени за това и при всички случаи ще се борим да подобрим връзките Русия-ЕС “, разяснява той с конкретизиране, че всички взаимоотношения обаче, с изключение на политическите, си имат материално измерение, изключително комерсиално и икономическо, а единственият орган, акредитиран да постанова наказания, е Съветът за сигурност на Организация на обединените нации.

По-рано тази седмица стана ясно, че Европейският съюз ще наложи рестрикции 6 лица и една организация в Русия за отравянето на Навални. В коментар за ДПА европейски дипломати означиха, че пострадалите са чиновници на съветския уред за сигурност.

По време на полет към Москва на 20 август опозиционният водач изпадна в безсъзнание, което докара до настаняването му по неотложност в болница в сибирския град Омск. Два дни по-късно по гледище на последователи и близки той бе изместен в клиниката „ Шарите “ в немската столица Берлин, откъдето бе изписан през септември. Критикът разгласи за виновен за неговото отравяне президента Владимир Путин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР