Русия ще отговори реципрочно на експулсирането на двамата дипломати от

...
Русия ще отговори реципрочно на експулсирането на двамата дипломати от
Коментари Харесай

Русия ще отговори реципрочно на експулсирането на двамата дипломати от България

Русия ще отговори реципрочно на експулсирането на двамата дипломати от България, заяви организация ТАСС, базирайки се на съветското посолство в София.

По-рано през днешния ден стана ясно, че България ще разгласи за личност нон грата двама чиновници от посолството на Русия у нас. Те разполагат с 48 часа да изоставен страната.



Днес министърът на външните работи Теодора Генчовска е била известена от Специализираната прокуратура и ДАНС за събрани доказателства за осъществена разследваща активност от страна на жители на Руската федерация, ползващи се с дипломатически имунитет. Димитров добави, че те са правили нерегламентирана разследваща активност, несъвместима с дипломатическият им статут в Република България.



Във връзка с това в Министерство на външните работи е била привикана съветската посланичка Елеонора Митрофанова, с цел да ѝ бъдат връчени две ноти. Тя е отклонила поканата с претекста, че е отвън София. Нотите са били връчени преди минути на Филип Воскресенски, посланик от посолството на Руската Федерация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР