Русия ще остане завинаги в Херсонска област, заяви днес високопоставен

...
Русия ще остане завинаги в Херсонска област, заяви днес високопоставен
Коментари Харесай

Русия ще остане завинаги в Херсонска област, заяви високопоставен руски депутат

Русия ще остане вечно в Херсонска област, съобщи през днешния ден почитан съветски народен представител при посещаване в окупирания от страната му южен украински район, граничещ с Кримския полуостров, предава ТАСС.

Андрей Турчак, първи заместник-председател на Съвета на Федерацията - горната камара на съветския парламент, и секретар на Генералния съвет на ръководещата партия " Единна Русия ", приказва след среща с назначения от Русия началник на администрацията на Херсонска област Владимир Салдо.

" Искам още веднъж да кажа - Русия ще остане тук вечно. Не би трябвало да има никакви подозрения в това. Няма да има никакво връщане в предишното ", акцентира Турчак, представен от пресслужбата на " Единна Русия ". " Ще живеем дружно, ще развиваме тази богата област, богата с историческото си завещание, със своите хора, които живеят тук ", добави той.

Това е първият път, когато почитан представител на Русия афишира, че тя не има намерение да се изтегля от украинските територии, завладяни от съветската войска от началото на войната на 24 февруари, отбелязва Франс прес. Досега Русия твърдеше, че главните цели на нейната " специфична военна интервенция " в Украйна са да демилитаризацията и " денафикацията " на прилежащата страна.

Херсон, покрай анексирания от Русия Крим, към този момент е единственият огромен украински град, високомерен от съветските сили - на 3 март, показва Агенция Франс Прес.

В Херсон скоро ще бъде открит съветски център за даване на филантропична помощ, заяви Турчак, представен от ТАСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР