Русия ще конфискува активи, принадлежащи на държави от Европейския съюз,

...
Русия ще конфискува активи, принадлежащи на държави от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Русия: Москва ще конфискува активи на ЕС, ако Брюксел открадне замразени руски средства

Русия ще конфискува активи, принадлежащи на страни от Европейския съюз, които счита за вражески, в случай че блокът " открадне " замразени съветски средства, с цел да финансира Украйна, съобщи почитан съдружник на президента Владимир Путин.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в петък, че изпълнителната власт на Европейски Съюз работи по предложение за сливане на част от облагите, получени от замразени съветски държавни активи, с цел да се подкрепи Украйна и нейното следвоенно възобновяване.

Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, долната камара на съветския парламент, съобщи, че Москва ще отвърне на удара по метод, който ще коства скъпо на блока, в случай че Европейски Съюз предприеме дейности против съветските активи, доста от които се намират в Белгия.

" Редица европейски политици, отпред с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, още веднъж започнаха да приказват за кражба на замразени средства на нашата страна, с цел да продължат милитаризацията на Киев ", съобщи Володин, непосредствен съдружник на съветския президент, в " Телеграм ".

" Подобно решение ще изисква съразмерен отговор от страна на Руската федерация. В подобен случай ще бъдат иззети доста повече активи, принадлежащи на вражески страни, в сравнение с замразените ни средства в Европа ", сподели той.

Фон дер Лайен съобщи в петък, че цената на замразените съветски държавни активи възлиза на 211 милиарда евро и напомни, че блокът е решил, че Русия би трябвало да заплати за възобновяване на Украйна, написа Българска телеграфна агенция.

Володин съобщи, че политиците от Европейски Съюз обмислят този ход " в опит да запазят работните си места поради неприятното финансово състояние, до което са довели страните си ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР