Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, за да ѝ

...
Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, за да ѝ
Коментари Харесай

Русия иска да разменя храна в замяна на оръжия със Северна Корея

Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, с цел да ѝ предложи храна в подмяна на оръжия. Такива опасения изрази представителят на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, оповестява BBC.

Сделката за муниции, която Москва ще се опита да подписа, е нова и се следи от близо от Вашингтон. Съединени американски щати и преди са упреквали Пхенян, че доставя оръжие на съветските военни в Украйна, както и на на съветската наемническа група " Вагнер " - изказвания, които комунистическата страна отхвърля.

Северна Корея е една от най-бедните страни в света и от десетилетия се бори с продължителен дефицит на храна, в това число унищожителен апетит в средата и края на 90-те години на предишния век.

През февруари специалисти предизвестиха, че страната, която има едно от най-авторитарните държавни управления в света, е изправена пред сериозна продоволствена рецесия заради забележителен спад в производството, влошен от времето, строгия граничен надзор и резултата от интернационалните наказания.

Сателитни фотоси от южнокорейските управляващи демонстрират, че през 2022 година Пхенян е създал 180 хиляди тона по-малко храна, в сравнение с през 2021 година

По-рано в четвъртък Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на словашки жител по обособен случай - за това, че е работил като медиатор сред Русия и Северна Корея.

По данни на американското държавно управление 56-годишният Ашот Мкртичев е уредил продажби и провел покупко-продажби, които биха разрешили на Пхенян да доставя оръжия на Русия в края на 2022 година и началото на 2023 година Замяната на това страната под властническо ръководство е получила пари в брой, самолети, артикули и първични материали.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР