Русия ще използва всички средства, за да защити Беларус от

...
Русия ще използва всички средства, за да защити Беларус от
Коментари Харесай

Путин заплаши: Русия ще използва всички средства да защити Беларус

Русия ще употребява " всички средства ", с цел да отбрани Беларус от нахлуване, съобщи президентът на Русия Владимир Путин.

" Що се отнася до Беларус, тя съюзна страна, а експанзията ще значи експанзия против Руската федерация ", съобщи той на съвещание на Съвета за сигурност в Кремъл. " Ние ще отговорим на това по всевъзможен начин, с които разполагаме. "

Путин съобщи, че и контраофанзивата на Киев, подхваната за изтласкване на съветските войски в южната и източната част на Украйна, се проваля макар военната и финансовата поддръжка на западните страни.

" Във всеки случай към момента няма резултати " от контраофанзивата, сподели Путин в телевизионно изявление. " Не оказват помощ нито колосалните средства, които бяха вкарани в киевския режим, нито доставките на западни оръжия, танкове, артилерия, бронирани машини и ракети ".

Също по този начин съветската централна банка увеличи главния си лихвен % до 8,5%, за първи път от септември предходната година, на фона на опасенията, че отслабването на рублата ще докара до повишение на инфлацията в страната.

" Инфлационните упования се покачиха. Тенденциите във вътрешното търсене и обезценяването на рублата от началото на 2023 година доста ускоряват проинфлационните опасности ", се споделя в изказване на централната банка. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР