Русия ще е готова до три-четири месеца да доставя зърно

...
Русия ще е готова до три-четири месеца да доставя зърно
Коментари Харесай

Подготвя се създаването на руска индустриална зона в района на Суецкия канал

Русия ще е подготвена до три-четири месеца да доставя зърно за Африка и да размени украинската пшеница, съобщи съветският президент Владимир Путин на форума " Русия-Африка " в Санкт Петербург.

Владимир Путин разгласи подготвеност да обезпечи безплатно сред 25 и 50 хиляди тона за най-нуждаещите се африкански страни:

" Страната ни е в положение да замести украинското зърно, както в комерсиално отношение, по този начин и като безплатна помощ за най-бедните страни в Африка. Още повече че тази година още веднъж чакаме рекордна годишна продукция. "

Руският президент заяви, че се приготвя основаването на съветска индустриална зона в региона на Суецкия канал в Египет, като още през тази година там би трябвало да стартира създаване на първите индустриални мощности.

Африка е подготвена да работи с Русия като специфичен сътрудник, само че съветската поддръжка за стабилността на континента би трябвало да минава през устойчиво решение за мир сред Русия и Украйна, акцентира ръководителят на Африканския съюз Азали Асумани.

" Няма по какъв начин да не отбележа, че бъдещето на това партньорство ще бъде застрашено, в случай че руско-украинската рецесия продължи. Затова би трябвало да намерим решение на тази рецесия, аз да се опитаме да спасим хилядите хора, които зависят от доставките на храни от двете страни. "

В коридорите на срещата в Санкт Петербург, съветският президент уточни, че офанзивите на украинските въоръжени сили са зачестили през последните дни, изключително по фронтовата линия в Запорожка област, само че разясни, че Украйна не е постигнала триумф в този регион, а е дала доста жертви.

Снимка: Александр Гальперин

Източник: БНР

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР