Русия ще бъде принудена да предприеме мерки от военно-технически характер,

...
Русия ще бъде принудена да предприеме мерки от военно-технически характер,
Коментари Харесай

Русия заплашва с военни мерки срещу разширяването на НАТО

Русия ще бъде принудена да предприеме ограничения от военно-технически темперамент , с цел да спре заканите за националната си сигурност в отговор на възможното присъединение на Финландия към НАТО , съгласно изказване на съветското външно министерство, оповестено в четвъртък, оповестява ТАСС.

" Руската страна неведнъж отбелязва, че изборът на способи за гарантиране на националната й сигурност зависи от управляващите и хората на Финландия. Въпреки това Хелзинки би трябвало да осъзнае отговорността и следствията от сходен ход ", се акцентира в изказването.

" Присъединяването на Финландия към НАТО съществено ще навреди на двустранните руско-финландски връзки и поддържането на непоклатимост и сигурност в северноевропейския район. Русия ще бъде принудена да предприеме ответни ограничения както от военно-техническо, по този начин и от различен темперамент, за да спре заканите за нейния националната сигурност , които пораждат вследствие на това ".

Според взаимно и премиера Санна Марин, оповестено в четвъртък, Финландия би трябвало да кандидатства за участие в НАТО допустимо най-скоро. Официалното решение по заявката се чака да бъде взето в неделя, 15 май. Руското външно министерство дефинира тези изказвания като доказателство за радикална смяна във външната политика на страната.

В продължение на десетилетия политиката на военно необвързаност е служила като основа на стабилността в северноевропейския район, подсигурила е надеждното равнище на сигурност на Финландия и е била твърдата основа за създаване на взаимноизгодно съдействие и партньорски връзки сред Москва и Хелзинки, където ролята на военния фактор беше нула.

" Нито уверенията на Русия за неналичието на каквито и да било враждебни планове по отношение на Финландия, нито дългата история на добросъседско и взаимноизгодно сътрудничеств о сред нашите страни убедиха Хелзинки в преимуществата да продължим курса към военно необвързаност ", допълват от външното министерство.

В изказването се отбелязва, че задачата на НАТО е ясна: " да продължи разширението към съветските граници , да сътвори различен фланг за военна опасност за Русия ". " Историята обаче ще реши за какво Финландия би трябвало да трансформира територията си в граница на военно опълчване с Руската федерация, като губи независимостта си при вземането на лични решения ".

" Присъединяването към НАТО също ще се трансформира в директно нарушаване на интернационалните правни отговорности на Финландия, на първо място на Парижкия кротичък контракт от 1947 година, който планува задължението на нейните страни да не влизат в съюзи или да вземат участие в обединения, ориентирани против една от тях, както и Договорът за основите на връзките сред Русия и Финландия от 1992 година, който открива, че страните ще се въздържат от опасността със мощ или потреблението на мощ против териториалната целокупност или политическата самостоятелност на другата страна, няма да употребяват или позволяват да употребяват тяхната територия за въоръжена експанзия против другата страна. Но поради настоящето безразлично отношение към интернационалното право от страна на груповия Запад , това държание се трансформира в норма ", уточни съветското външно министерство.

" Ще реагираме според от обстановката ", добавя съветското външно министерство.
 Песков: Членство на Финландия в НАТО несъмнено е опасност за Русия
Песков: Членство на Финландия в НАТО несъмнено е опасност за Русия

Ходът на Хелзинки бил причина за налагане на съразмерен отговор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР