Русия ще бъде домакин на Световното по волейбол през 2022

...
Русия ще бъде домакин на Световното по волейбол през 2022
Коментари Харесай

Русия ще бъде домакин на Световното по волейбол през 2022-а

 Пламен Константинов към този момент не е селекционер на волейболистите
Русия ще бъде хазаин на Световното по волейбол през 2022 година, осведомиха от международната федерация, представена от БГНЕС. Това стана ясно, след като страната бе определена от Международната федерация по волейбол на конгреса в Канкун, Мексико.

Сред съперниците, с които Русия се пребори, бяха Мексико и Катар. Това ще бъде третият път, в който Русия семейства, откакто към този момент два пъти е приемала Световното по волейбол – през 1952 и 1962 година.

Въпреки че одобриха миналия Мондиал по футбол, руснаците не бяха в центъра на международния спорт след допинг абсурда през 2015 година. Като причина за избора на Русия бе посочено златното им отличие на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година

След избирането на Русия, президентът на Международната федерация по волейбол Ари Граса съобщи, че решението е взето след доста сериозна конкуренция и диалози. „ Русия е най-хубавата кандидатура за световното развиване на волейбола. Нямаме никакви подозрения, че страната ще обезпечи едно събитие от международна класа, по време на което FIVB ще показа най-новите технологии и достижения за забавление за почитатели ", сподели още Граса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР