Русия се опитва да осуети износа на зърно от Украйна.

...
Русия се опитва да осуети износа на зърно от Украйна.
Коментари Харесай

Запрянов видя опит Русия да осуети износа на зърно от Украйна


Русия се пробва да осуети износа на зърно от Украйна. Tова съобщи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов пред публицисти по отношение на известието на Русия за краткотрайна предупредителна зона в Черно море поради военни учения. Коментарът си той направи, откакто участва на формалната встъпителна тирада на новия дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мертен.

Той изясни, че става въпрос за обучение, което заема част от нашата икономическа зона в Черно море. Съгласно интернационалното морско право там могат руснаците да правят свободно мореплаване, само че казусът е, че в тази зона нямат право на ембарго, интервенции и възпрепятстване на корабоплаването.

Според него Русия прави опит да повдигне цената на зърнената договорка, да попречва Украйна и ще се търсят договаряния Русия да се върне в договорката. Това е въпрос на Организация на обединените нации, а не е въпрос на НАТО. Зърнената договорка е под егидата на Организация на обединените нации, добави зам.-министърът.

Запрянов добави, че нови ограничения по отношение на съветската нотификация няма да се взимат, като продължава мониторингът на обстановката на морето и мониторингът на мини в морето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР