Русия се оказа днес изолирана от останалите страни членки на

...
Русия се оказа днес изолирана от останалите страни членки на
Коментари Харесай

Унижение! Какво се случи на Лавров на остров Бали

Русия се оказа през днешния ден " изолирана " от останалите страни членки на Г-20 на среща на външните министри на организацията на остров Бали, сподели френската външна министърка Катрин Колона, представена от Франс прес.

Страната хазаин - Индонезия, предложения съветския външен министър Сергей Лавров, макар запасите на Запада, който осъди съветската инвазия в Украйна и упрекна Москва за международната хранителна и енергийна рецесия, провокирана от спора.

" Русия е толкоз изолирана, че Лавров си отпътува от конференцията още на обед, откакто се изрече ", сподели Колона в изявление за Агенция Франс Прес.

" Очаквахме среща, на която да има разнообразни разграничителни линии, само че в действителност Русия се оказа изолирана, а отговорността ѝ подчертана, даже от някои страни, за които може би си е мислела, че могат да имат по-нюансирана позиция и да я поддържат ", добави министърката.

Нито една страна от Г-20, даже всред тези от БРИКС, които са по-близки до Москва, не " поддържа съветската позиция ", посочи Колона.

" Дори Китай стартира своето изявление с отбелязването, че Уставът на Организация на обединените нации би трябвало да бъде в центъра на интернационалните връзки. Същото сподели и Индия ", добави министърката, съгласно която Западът е съумял да сътвори обединен фронт против Русия.

Японският външен министър Йошимаса Хаяши, изказвайки се на срещата на първите дипломати на Г-20 на остров Бали, акцентира, че е належащо единение и страните да приказват с един глас, с цел да кажат ясно, че Русия би трябвало да заплати висока цена за нашествието си в Украйна, сподели почитан японски представител, представен от Ройтерс.

Обвиненията на Русия, че сегашната икономическа рецесия се дължи на глобите са безусловно погрешни, сподели Юкико Окано, почитан чиновник на японското външно министерство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР