Русия се готви да удари последната крепост в обсадения Мариупол

...
Русия се готви да удари последната крепост в обсадения Мариупол
Коментари Харесай

Ще има ли руски удар с бомба от 5 тона по Азовстал

Русия се готви да удари последната цитадела в обсадения Мариупол – завода по „ Азовстал “, с противобункерна петтонна бомба. Затова сигнализира съветникът във Външното министерство в Киев Антон Геращенко.

„ Укритията в металургичния завода са разчетени да устоят удар на авиационни бомби от 500 кг до 1 звук. Но петтонната бомба ще унищожи скривалищата от железобетон и всичките деца и майките им, укриващи се там, ще загинат “, съобщи Герашченко.

Украинските войски държат защитата в завода, където са се укрили хиляда мирни поданици. Руската войска ежедневно обстрелва тази територия с артилерия и бомби и се пробва да я превземе с взлом и даде ултиматум на бранителите да се предадат. Руснаците са гневни, откакто част от украинската морска пехота съумя да си пробие път от завода „ Илич “ и да доближи до „ Азовстал “, където се сплоти със силите на батальона „ Азов “.

„ Азовстал “ е със стогодишна история, издигнат е по руско време. Общата му повърхност е от 11 квадратни километра, или 25 пъти повече от площта на Ватикана. Разположен е край Азовско море и има комплицирана система от бомбоубежища.

Командирите на  „ Азов “ и на бригадата от украинската морска пехота - Денис Прокопенко и Сергей Волина, направиха в сряда вечер взаимно видеообращение, в което приканиха водачите на Съединени американски щати, Англия и Турция да спасят останалите в региона на завода мирни поданици. „ Това може да е нашето последно обръщения, Вероятно ни остават броени дни или часове “, сподели във Facebook майор Волина.

Преди войната Мариупол имаше близо 400 000 поданици. Смята се, че още 100 000 души са останали в града, който е съвсем опустошен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР