Русия се e сблъскала с многобройни провали с които тя

...
Русия се e сблъскала с многобройни провали с които тя
Коментари Харесай

САЩ: Русия се сблъсква с много проблеми с иранските дронове

Русия се e сблъскала с " многочислени провали " с които тя закупи от Техеран по-рано този месец, с цел да ги употребява във войната с Украйна . Това твърди почитан чиновник от администрацията на американския президент Джо Байдън, представен от " Ройтерс ".

Служителят, поискал анонимност, показва, че съгласно Съединените щати Русия е получила дронове от серия " Мохаджер-6 " и " Сахед " този месец, като доставката евентуално е част от съветски проект за придобиване на стотици такива безпилотни апарати.

Според Вашингтон Русия има намерение да употребява тези ирански безпилотни летателни апарати, които могат да правят офанзиви въздух-земя.

През юли съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че Съединените щати разполагат с информация, че Иран се готви да даде на Русия до няколкостотин дрона.
 Русия е получила стотици бойни дронове от Иран
Русия е получила стотици бойни дронове от Иран

Засилват се опасенията, че това ще усложни договарянията по нуклеарната договорка

Миналия месец Белият дом за първи път обществено предизвести, че Иран възнамерява да достави на Москва . Няколко дни по-късно Вашингтон заяви, че съветски публични лица са посетили Иран на два пъти, с цел да договорят доставката.

Вашингтон разгласява и сателитни изображения на дронове " Сахед-191 " и " Сахед-129 ", които са в полет, до момента в който транспортен аероплан на съветската делегация е на земята.

От своя страна иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан съобщи, че Техеран поддържа " разнообразни типове съдействие с Русия, в това число в бранша на защитата ".
 Иран отхвърля да продава дронове на Русия
Иран отхвърля да продава дронове на Русия

Техеран заобикаля всевъзможни стъпки, които могат да доведат до ескалация в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР